Naslovna Društvo Preminulo magarence spašeno sa poplavljene Krčedinske ade

Preminulo magarence spašeno sa poplavljene Krčedinske ade

0
Magarence Mile foto: Zoo Planet

Magarence Mile, koje je spašeno sa poplavljene Krčedinske ade, izgubilo je bitku. Uprkos borbi aktivista iz ZOO Planeta, njegov organizam je bio slab da se izbori sa ozbiljnom povredom, saopštilo je ovo Udruženje.

“Želimo da vas obavestimo da je naše drago malo magare Mile izgubilo bitku. Njegova priča je bila puna izazova od samog rođenja, pre nego što je stigao u naše prihvatilište. Izložen ozbiljnoj povredi bukvalno sa mesec dana starosti, suočio se sa nizom zdravstvenih problema. Iako smo mu pružili sve što smo mogli, njegov slab organizam i iznemoglost, zajedno sa ozbiljnom povredom noge, nažalost su prevagnuli” , napisalo je  Udruženje Zoo Planet na društvenim mrežama.

Podsećaju da je njegova priča bila puna izazova od samog rođenja. Izložen je bio ozbiljnoj povredi bukvalno sa mesec dana starosti, suočio se sa nizom zdravstvenih problema.

„Iako smo mu pružili sve što smo mogli, njegov slab organizam iiznemoglost, zajedno sa ozbiljnom povredom noge, nažalost suprevagnuli“, ističu u Udruženju.

Podsećamo, radi se o petomesečnom magarencetu koje je teško povređeno u stampedu konja i krava početkom januara na tada poplavljenoj Krčedinskoj adi, a koje su spasili i doveli u Niš, volonteri Udruženja Zoo Planet.

Kako su tada rekli, pronašli su ga promrzlog, sa povredom desnog prednjeg kopita i iščašenim levim ramenom.

„Mile je bio izuzetno voljen u Zoo Kutku, i njegovo prisustvo će nam nedostajati. Hvala vam svima koji ste pomagali, pružali podršku i ljubav našem Mileu tokom njegovog boravka kod nas. Neka Mile počiva u miru, a mi ćemo se truditi da nastavimo njegovu borbu i da nastavimo da pružamo ljubav i negu drugim zbrinutim životinjama kojima je to potrebno.“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde