Naslovna Niš Palilula donela odluku o izgradnji elitnog naselja i proširenju kvantaške pijace

Palilula donela odluku o izgradnji elitnog naselja i proširenju kvantaške pijace

0
Skupština Gradske Opštine Palilula foto: GP018

Pred sednicu Skupštine Grada Niša, koja će biti održana 14. februara, sve niške gradske opštine su dužne da donesu odluke i daju svoje mišljenje o izmenama generalnog urbanističkog plana. Ove izmene su vrlo važne za Palilulu, jer se njima predviđa izgradnja novih stambenih i drugih objekata.

Skupština Gradske Opštine Palilula foto: GP018

Na hitnoj sednici GO Palilula odlučeno je da se imanje Poljoprivredno-industrijskog kombinata pretvori u gradsko zemljište. Tu će se kasnije izgraditi elitno naselje na prostoru od oko 200 hektara iznad Delijskog visa.

Bratislav Vučković foto: GP018

„Novim planom se tu predviđa pretvaranje tog zemljišta u gradsko zemljište. To je potez koji će kasnije prerasti u jedno elitno naselje, koje je veoma bitno za grad Niš, naročito za gradsku opštinu Palilula”, naveo je predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković.

Ovim planom je obuhvaćeno i proširenje kvantaške pijace, u okviru koje će se naći i buvlja pijaca, auto-pijaca, ali možda i preseljenje „Tržnice”. Međutim, Vučković navodi da je još rano o tome govoriti.

Izmenama generalnog urbanističkog plana je obuhvaćen i prostor stare ciglane. Predviđeno je uređenje, pre svega, komunalne infrastrukture, kako bi se rešio višedecenijski problem meštana tog dela grada s poplavama.

Na tom prostoru se planira i izgradnja drugih objekata, kao i obdaništa.

Vučković je zaključio da Palilula ima najveći potencijal za širenje grada, naročito ka Doljevcu i Gadžinom hanu i dodao da će budućim planovima biti obuhvaćena Seličevica, koja bi mogla postati prava turistička atrakcija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde