Naslovna Društvo NVO Popularna demokratija: Da li se čujemo?

NVO Popularna demokratija: Da li se čujemo?

0
Da li se čujemo
Da li se čujemo foto: NVO Popularna demokratija
NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) drugu godinu zaredom sprovodi projekat ,,Da li se čujemo?”, čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, ali i da informiše javnost o temama koje interesuju mlade.

Projekat će se realizovati kroz radionice na otvorenom u 8 gradova u Srbiji. Mladi će razgovarati sa edukatorima Popularne demokratije (studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu) o razlozima za i protiv društvenog i političkog aktivizma.
Nakon radionica u četiri grada biće održane panel diskusije (Novi Sad – 12. april, Čačak – 16. april, Beograd – 17. april i Niš – 19. april), na kojima će stručnjaci iz različitih oblasti omladinskih politika sa mladima razgovarati o demokratiji i demokratskim procesima.
Radionice na otvorenom prati onlajn kampanja na društvenim mrežama namenjena mladima – na Instagram i Facebook profilima @dalisecujemo_ i @popularnademokratija, na kojima će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja.
Projekat je namenjen mladima od 18. do 24. godina, radionice će biti održane u periodu od 8. do 19. aprila 2024. godine.
Radionice će biti održane u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Valjevu, Čačku, Sjenici i Nišu.

Radionica u Nišu održaće se u petak, 19. aprila 2024. godine u Obrenovićevoj bb od 11 do 15 časova.

Tribina na temu ,,Budućnost koja se čuje: Aktivizam mladih u Srbiji” održaće se u Deli prostoru sa početkom u 17 časova. 

Na tribini će govoriti:

  • Prof. dr Dušan Vučićević, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Tadija Mitić, NKD
  • Nina Nedeljković, edukatorka na projektu, Popularna demokratija
  • Srđan Baša, edukator na projektu, Popularna demokratija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde