Naslovna Hronika Ni traga ni glasa: Potraga za farmaceutom iz Niša ušla u drugu...

Ni traga ni glasa: Potraga za farmaceutom iz Niša ušla u drugu nedelju

0
I dalje taje potraga za nestalim Milanom Đorđevićem
I dalje taje potraga za nestalim Milanom Đorđevićem foto: GP018

Milan Đorđević (41), farmaceut iz Niša, nestao je još prošlog ponedeljka na Suvoj planini i od tada traje intenzivna potraga, koju otežava nepristupačan i komplikovan teren. Za njim su tragale sve raspoložive službe, porodica i prijatelji, a danas je na terenu samo policija koja je potragu bazirala na okolna sela. Porodica ne gubi nadu, svakodnevno su na terenu, pomažu i sami traže Milana Đorđevića koji je misteriozno nestao.

„Ništa se ne zna, ni traga ni glasa. Ko zna sada gde je. Ako možete, apelujte na građane da se i oni uključe kako bi ga što pre pronašli,“ kazala je očajna majka Marica Đorđević. Dodaje da su svi iz porodice danonoćno na terenu. Sinoć su ponovo pretraživali mesto dronovima sa termovizijskim kamerama, ali nisu ništa pronašli. „Oni rade svoj posao, mi više ne znamo šta da radimo. Drugi sin mi je gore, uključeni su i njegovi drugari, svi ga traže,“ rekla je Marica za
naš portal.

Milanov brat Dejan Đorđević, koji je, iako sa kanilom u ruci, zajedno sa prijateljima  pretraživao gustu šumu Suve planine, ističe za Blic da je i danas policija aktivna na terenu. Pretražuju se sela prema Studeni i Čukljeniku. „Policija je u svojoj istrazi, sve su druge isključili. Mi se i dalje privatno organizujemo i nadamo se da možemo da ga pronađemo,“ dodao je Dejan.

Nestali Nišlija viđen je poslednji put u ponedeljak, 10. juna, oko 11:30 sati kada ga je snimila kamera sa jedne privatne kuće. Na snimku se, kako su nam kazali ljudi koji su učestvovali u potrazi, jasno vidi da je bio sam u kolima. On se uputio prema izletištu Bojanine vode, gde je njegova porodica tek u večernjim satima, nakon što se nije javljao na telefon, pronašla službeni automobil.

Njegova majka je ranije izjavila da je Milan pre nego što je otišao na Bojanine vode, viđen i pored reke u selu kroz koje prolazi put koji vodi do Suve planine. Pominje se i da je razgovarao sa čovekom koji je kosio livadu, ali su to sve nezvanične informacije koje su dolazile do porodice nestalog. Jedino je izvesno da je automobil ostavio pored planinarskog doma, a u kaseti automobila ostavio i privatni i službeni mobilni telefon, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Pojedini mediji su pisali da je prvi trag pronađen prošle srede nedaleko od osmatračnice na izletištu Bojanine vode. Reč je o kutiji cigareta i upaljaču.

Na dan kada je nestao, bio je na poslu. Oko podneva javio se ženi i rekao da ne može da stigne da uzme ćerku iz vrtića, ali da će stići da vodi sina na rođendan. Pošto nije došao kući niti se javljao na telefon, porodica je krenula da ga traži, a supruga je prijavila njegov nestanak policiji. Milanov automobil lociran je na osnovu pametnog sata koji je ostavio kod kuće, a koji mu je bio povezan sa mobilnim telefonom. Šta se dešavalo sa Milanom od podneva, kada ga je kamera snimila, do 18 časova kada je pronađen njegov automobil, i dalje je misterija koju policija pokušava da razjasni. U Policijskoj upravi u Nišu rekli su Blicu da intenzivna potraga za nestalim licem i dalje traje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde