Naslovna Niš GO Palilula usvojila završni račun, sve spremno za novi saziv skupštine

GO Palilula usvojila završni račun, sve spremno za novi saziv skupštine

0
GO Palilula
GO Palilula foto: GP018

Na današnjoj 29. sednici Skupštine gradske opštine Palilula, koja je ujedno i poslednja u ovom sazivu, pred odbornicima je bila samo jedna tačka dnevnog reda. Odbornici su razmatrali samo o usvajanje završnog računa.

Odbornica u, još uvek, trenutnom sazivu, Svetlana Milić izjavila je da je ova opština u suficitu 4,3 miliona.

Svetlana Milić
Svetlana Milić foto: GP018

„Završni račun za 2023. godinu za Skupštinu opštine Palilula možemo reći da je dobar. Dobar je iz rog razloga što smo u suficitu 4,3 miliona, jer znamo da su prihodi i primanja za opštinu Palilula oko 172 miliona, a ukupni rashod i izdaci su oko 167 miliona. To znači da je opština Palilula poslovala dobro i u suficitu. Ukupni prihodi mogu se podeliti na prihode koji su ostvareni od poreza na zarade, koji iznosi oko 67 miliona, transferi iz Grada su 65 miliona, a 25 miliona su prihodi koji su ostvareni od poreza na imovinu“, rekla je Svetlana Milić.

Ona je dodala da je Skupština opštine Palilula najviše izdvajala za sport, oko šest miliona, i za socijalno ugrožene, oko sedam miliona. Za vodovod u selima izdvojeno je oko dva miliona dinara.

Inače, u opštini Palilula doneto je rešenje o dodeli mandata odbornicima, koji će biti potvrđeni na konstitutivnoj sednici, koja bi trebala uskoro da bude održana.

Gradska Opština Palilula foto: GP018

U ovoj opštini koalicija oko SNS-a osvojila je 14 mandata, Grupa građana „Dr Dragana Milić“ šest, „Biramo Palilulu“, a lista „Ujedinjeni – NADA za Niš“ dobila je jedno odborničko mesto. Tako će odnos vlasti i opozicije biti 14:11.

U još uvek trenutnom sazivu SNS ima 19 mandata, SPS tri, Šapićeva stranka jednog, dok opozicija samo dva odbornika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde