Naslovna Društvo Najveće do sada cosplay takmičenje na Džedajkonu 2018

Najveće do sada cosplay takmičenje na Džedajkonu 2018

0

Gradski Portal 018 – 25.12.2018 

Džedajkon 2018 biće domaćin najvećeg do sada cosplay takmičenja u Nišu! Očekujemo goste iz inostranstva, fenomenalne performanse, a za najbolje kostime obezbeđene su nagrade! Džedajkon 2018 biće održan 29. i 30. decembra, a samo cosplay takmičenje očekuje nas 30. decembra od 18 sati.

Ove godine će nas posetiti poznati cosplayeri iz zemlje i regiona – uz predstavnike udruženja Valinor iz Beograda, posebno izdvajamo cosplay goste iz Grčke – Horo Von Kaida i Ronny Von Kaida, kao i našeg najvećeg cosplay ambasadora, Ori Cosplay International. Kostimi za cosplay takmičenje ne moraju da budu iz Star Wars univerzuma i dozvoljene su (da ne kažemo poželjne) varijacije i interpretacije kostima – genderbend, crossplay, kombinovanje različitih fandoma, interpretativne verzije, kao i originalni likovi iz već postojećih fandoma. Za sve one koji nisu upoznati sa cosplay-em, on ne obuhvata samo kostimiranje učesnika već i potpuno “ulaženje u lik” – od specifične mimike karaktera do performansa koji može uključivati glumu i ples, cosplay je svakako doživljaj i za publiku! Svaki nastup cosplayer-a na Džedajkonu pratiće muzika koju sami učesnici izaberu, kao i slika lika koji interpretiraju, a na osnovu koje žiri i publika mogu da ocene uspešnost kostima.

Prva tri mesta na takmičenju očekuju fantastične nagrade – putovanje u Beč na VIECC (Vienna Comic Con), gedžeti, knjige i cosplay materijal. Prijavljivanje učesnika trajaće do srede, 26. decembra, a detaljna pravila za učesnike kao i formular za prijavu možete naći na stranici događaja na Facebook-u (https://www.facebook.com/events/2238477029764294/?ti=cl).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde