Naslovna Ekonomija MotionOps, srpsko-američki startup obezbedio je 1.2 miliona dolara investicija

MotionOps, srpsko-američki startup obezbedio je 1.2 miliona dolara investicija

0
MotionOps team
MotionOps team foto: MotionOps

MotionOps, srpsko-američki startup obezbedio je 1.2 miliona dolara investicija i dobio veoma značajno mesto u Katapult Accelerator programu. Ovo dostignuće predstavlja značajnu prekretnicu za ovu kompaniju koja za cilj ima da potpuno transformiše home service industriju.

Katapult Accelerator program je zajednički finansiran program od strane Evropske unije, Svetske banke i Republike Srbije. Do sada je obezbedio oko 20 miliona evra u investicijama i za cilj ima pomoć i podršku startapima kroz mentorske radionice i networking dešavanja.

MotionOps je softver dizajniran specifično za firme iz home service industrije, i pravljen je sa njihovim svakodnevnim izazovima u vidu. Digitalizuje sve operativne zadatke sa kojima se jedna kompanija susreće i omogućava im da svoje radne procese usavrše i maksimalno poboljšaju. Mobilna aplikacija je napravljena za tehničare koji su na terenu i vrlo lako obezbeđuje pregled celokupnog projekta od početka do završetka radova.

Nikola Cvetković
Nikola Cvetković foto: MotionOps

Ono što izdvaja MotionOps od konkurencije je mogućnost proširenja tima i kompanije bez promene u sistemu, što mnogi drugi softveri ne podržavaju, kao i potpuno podesiv interfejs, koji se može uskladiti sa ličnim preferencama. Jedinstvena stvar je i sam tim osnivača – Nikola Cvetković i Trevor Maddux, koji vode timove u Srbiji i Americi.

Nikola Cvetković je iskusan programer sa 2 uspešna startapa iza sebe i više od decenije iskustva u razvoju softvera. Trevor Maddux je preduzetnik iz home service industrije koji vodi uspešan biznis više od 15 godina. Njegovi uvidi u izazove preduzetnika su i doprineli uspehu MotionOps-a.

Trevor Maddux i Nikola Cvetkovic
Trevor Maddux i Nikola Cvetkovic foto: MotionOps

“Razvoj i skaliranje platforme koja može biti konkurencija trenutnim liderima na tržištu zahteva značajne resurse – kako finansijske tako i tehničke. Reakcije trenutnih korisnika nam sve više potvrđuje da smo na pravom putu. Investicije koje smo dobili će biti iskorišćene na razvoj novih funkcionalnosti platforme i proširenje development tima u Srbiji, na čemu radimo trenutno”, kaže Nikola.

Home service industrija u SAD-u je jedna od najstabilnijih industrija američke ekonomije. Vrednost je procenjena na 500 milijardi dolara, sa godišnjom stopom rasta od 35% i preko 500 000 biznisa kao potencijalnih klijenata. Home service industrija obuhvata širok spektar usluga koje se pružaju u domaćinstvima – popravke i održavanje domaćinstva, renovacije, čišćenje, servisiranje.

Product Hive – kompanija koja je razvila MotionOps, je niška kompanija koja je počela kao outsourcing agencija. 

Niš je u poslednjih 15-ak godina oživeo kao IT hub u Južnoj Srbiji. Preko 25 firmi je osnovano ili otvorilo kancelarije u Nišu, a od toga je dobar deo startapa koji rade na sopstvenim proizvodima. Kompanije vide veliki potencijal u Južnoj Srbiji prvenstveno zbog sve većeg broja developera koji se ističu svojim radom i iskustvom.

#Ekonomija 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde