Naslovna Društvo Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila izgradnju novog porodilišta u Nišu

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila izgradnju novog porodilišta u Nišu

0
Mesto gde se planira porodilište i dečija klinika foto GP018
Mesto gde se planira porodilište i dečija klinika foto: GP018

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je danas u Nišu da će u Nišu biti izgrađena nova zgrada u kojoj će biti smeštena Ginekološko akušerska klinika. Ona će prema njenim najavama biti napravljena prema najnovijim principima.

Danica Grujičić foto: GP018

„U njoj će mame, koje se sada ne porađaju u ne baš tako sjajnim uslovima u rekordnom roku dobiti novi prostor i biće im daleko bolje, ali i mojim kolegama lekarima i kompletnom medicinskom osoblju”, rekla je Grujičić tokom obilaska lokacije za izgradnju novog porodilišta u Nišu.

Nije precizirala kada će klinika biti završena, ali je naglasila da nikako nije bilo moguće rekonstruisati staru kliniku, a da prati sve medicinske standarde današnjice.

„Ne želim da unapred govorim kada će to biti gotovo, ali ćemo za kojih par meseci znati. Sada radimo na definitivnom projektu. Postoji više načina, a mi ćemo ići na najkvalitetniji i najbrži način”, kazala je ministarka i dodala da će samo manji deo opreme moći da se prenese iz stare u novu kliniku, dok će sve ostalo biti potpuno novo.

Nova Klinika za ginekologiju nalaziće se neposredno uz Urgentni centar UKC Niš, odnosno na prostoru sadašnjeg parking prostora između nove zgrade UKC i železničke pruge.

Novu zgradu porodilišta u Nišu finansiraće Ministarstvo zdravlja ili Ministarstvo za javna ulaganja, a trebalo bi da se gradi na mestu gde je sadašnji park, između nove zgrade UKC-a i železničke pruge.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde