Naslovna Društvo Ministarka Milica Đurđević Stamenkovski na otvaranju vrtića u Panteleju

Ministarka Milica Đurđević Stamenkovski na otvaranju vrtića u Panteleju

0
Otvaranje vrtića „Višnjica“
Otvaranje vrtića „Višnjica“ foto: GP018

Danas je otvoren vrtić „Višnjica“ u gradskoj opštini Pantelej. Vrtić će od septembra pohađati 150 mališana. Pored velikog broja predstavnika gradske vlasti i gradskih opština, otvaranju je prisustvovala i nova ministarka za demografiju i brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski.

Vrtić „Višnjica“
Vrtić „Višnjica“ foto: GP018

U obraćanju okupljenima direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić je istakla da u okviru njihove ustanove radi 653 vaspitača i medicinskih sestara u 30 vrtića. Ukupno je 6.730 mališana u vrtićima „Pčelice“.

Svetlana Mitić
Svetlana Mitić foto: GP018

„Spremili smo sve što je potrebno, vrtić je završen. Sobe opremamo nameštajem, didaktičkim materijalima koji su potrebni vaspitačima za rad sa decom. Sređujemo liste čekanja. Deca će u ovaj vrtić krenuti u septembru, dok sve to sredimo i završimo ugovore sa roditeljima i zdravstvene preglede mališana“, rekla je Mitić.

Vrtić je sagrađen na prostoru nekadašnjeg višnjara, pa je odlučeno da nosi naziv „Višnjica“. Inače, privatni investitor je imao nameru da na tom mestu sazida zgradu, ali nakon apela građana tog dela Niša, odabrao je drugu lokaciju.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ovde kad je 2020. godine započeo naš mandat bili su veliki protesti u ovom naselju, koje se jako brzo razvija. Ljudi su iz okoline želeli neki drugi sadržaj, a ne stambenu zgradu. Zahvaljujući tada vlasniku ove parcele i razumevanju naših sugrađana i dogovoru sa njima, pokazali smo da smo pravi servis građana i odlučili smo zajedno sa našim građanima Panteleja da na mestu nekadašnjeg velikog višnjara napravi vrtić Višnjica“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Otvaranje vrtića „Višnjica“
Otvaranje vrtića „Višnjica“ foto: GP018

Samo dva dana nakon što je novi ministar za kulturu Nikola Selaković posetio Niš povodom obeležavanja 145 godina Narodne biblioteke, Vlada Srbije je poslala novog ministra u Niš. Milica Đurđević Stamenkovski iz Srpske stranke „Zavetnici“ navodi da je izabrala Niš kao grad gde će obeležiti današnji Svetski dan porodice.

Milica Đurđević Stamenkovski
Milica Đurđević Stamenkovski foto: GP018

„Zadovoljstvo mi je što ovde s vama proslavljamo Svetski dan porodice na pravi način i u pravom duhu – sa dečjim osmehom, sa radošću i ljubavlju slavimo porodicu, život i rađanje. Vrtić je deminutiv od imena vrt. Želim vam da budete najlepši cvetovi u tom vrtu, ovo je vaša bašta, vaš dom i vi ste bili veličanstveni domaćini“, navela je Đurđević Stamenkovski i pohvalila vaspitače koji odmenjuju roditelje dok su na poslu.

Inače, očekuje se dolazak još predstavnika Vlade Srbije. Ranije je ministar za građevinu Goran Vesić najavio da će 1. juna početi radovi na železničkoj obilaznici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde