Naslovna Društvo Manifestacija „Dani višnje 2024“ 25. i 26. maja uz bogati program i...

Manifestacija „Dani višnje 2024“ 25. i 26. maja uz bogati program i koncert Jelene Tomašević

0
Dani višnje
Dani višnje

„Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine. Ove godine manifestacija će se održati na Oblačinskom jezeru u sklopu kompleksa SP Resort Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“ 25. i 26. maja.

Dani višnje
Dani višnje

Prvog dana manifestacije, u subotu 25. maja 2024. godine, biće organizovan Dan tradicije i folklora na Oblačinskom jezeru, čiji je cilj očuvanje tradicije, narodne igre i običaja iz Dobriča. Ove godine za posetioce tradicionalne manifestacije „Dani višnje 2024“ pripremili smo i jedno novo, nesvakidašnje iskustvo, a to je posmatranje leta balonom iznad Oblačinskog jezera, ako budu ispunjeni adekvatni meteorološki uslovi. Vožnja balonom na topao vazduh, jedinstvena atrakcija na našem podneblju. Let balonom iznad Oblačinskog jezera je u promotivne svrhe i nije predviđen za posetioce, već je zamišljen kao najava komercijalnih letova balonom koji će uskoro postati sastavni deo turističke ponude opštine Merošina.

U 16.00 časova očekuje nas defile učesnika smotre folklora u okviru kompleksa Turističko-rekreativnog naselja „Oblačinsko jezero“. Svečano otvaranje manifestacije je u 17.00 časova od strane predstavnika Lokalne samouprave. U nastavku programa očekuje nas Smotra foklora i nastupi KUD-a iz naše zemlje sa različitim spletovima igara. Za sve posetioce u 19.30 časova biće organizovan koncert Anđele Stanković u pratnji instumentalnog sastava Abrašević.

Drugi dan manifestacije – Dan „Oblačinke“, u nedelju 26. maja 2024. godine, posvećen je čuvenoj višnji merošinskog kraja „Oblačinka“. „Dani višnje“ je tradicionalna manifestacija sa ciljem promovisanja simbola opštine Merošina, višnje „Oblačinka“, njenog geografskog porekla, kao i turističkih potencijala opštine.

Program manifestacije počeće sportskim takmičenjima u fudbalu i košarci od 12.00 časova na Oblačinskom jezeru. Za one željne upoznavanja i istraživanja ovog neotkrivenog predela i drugog dana manifestacije je predviđen još jedan prelet balonom iznad Oblačinskog jezera.

Učesnike i goste pozdraviće predsednik Opštine, a nakon toga sledi bogat kulturno-zabavni program sa nastupom folklorne sekcije Narodne biblioteke Merošina, kao i nastupi pevača izvorne muzike i instrumentalista. U nastavku programom su predviđene i igre spretnosti i zabave mališana iz PU „Poletarac“, pokazna vežba Crvenog krsta Merošina u pružanju prve pomoći, kao i degustacija proizvoda od višanja. Za one najmlađe biće organizovana kreativna radionica sa predstavom za decu na otvorenom prostoru pored jezera u 18 sati i 15 minuta.

Jelena Tomašević
Jelena Tomašević

U 21 sat, vrhunac manifestacije, besplatan koncert poznate pop pevačice Jelene Tomašević, poznate po snažnom vokalnom umeću.

Nadamo se dobrom provodu i sjajnoj atmosferi, te vas pozivamo da prisustvujete i uživate.

Organizatori:

Narodna biblioteka Merošina 

Turistička organizacija opštine Merošina

Pod pokroviteljstvom Opštine Merošina

#Merošina 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde