Naslovna Društvo Kako Evropska unija podstiče inovacije – događaj na Forumu naprednih tehnologija

Kako Evropska unija podstiče inovacije – događaj na Forumu naprednih tehnologija

0
Techfusion
Techfusion

TechFusion Forum naprednih tehnologija, biće održan 12. i 13. juna 2024. godine u Naučno-tehnološkom parku Niš.

Ovogodišnji, osmi po redu Forum okupiće svetske eksperte i vodeće kompanije koje rade na polju naprednih tehnologija, sa ciljem produbljivanja diskusije o najnovijim trendovima i izazovima u ključnim sektorima kao što su veštačka inteligencija, biotehnologija, informaciono – komunikacione tehnologije, zelena industrija, web3, blockchain i kreativne industrije.

Program će se odvijati na pet bina na kojima će govoriti više od sto govornika. Posetioci će imati priliku da prisustvuju panelima, predavanjima, master klasama, prezentacijama, radionicama, pitčing sesijama start-ap kompanija, specijalnim i pratećim događajima.

Ovogodišnji Forum naprednih tehnologija organizuju su Privredna komora Srbije – RPK Niš, Naučno-tehnološki park Niš, Grad Niš, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Delegacija EU u Srbiji i EU info Kutak Niš kao prijatelji ovogodišnjeg Foruma, imaju zadovoljstvo da vas pozovu na specijalni događaj u okviru Foruma naprednih tehnologija – Fireside Chat na temu „Kako Evropska unija podstiče inovacije“. Ovaj razgovor pružiće uvid u strategije, inicijative i podršku koju Evropska unija pruža kako bi podstakla inovacije i tehnološki napredak širom Evrope.

U Fireside Chat-u koji će se održati prvog dana Foruma – 12. juna od 12 do 12.30h u sali za konferencije učestvuju:

Martin Klaucke, šef operacija / Delegacija Evropske unije u Srbiji

Siniša Marčić, ekspert za razvoj ljudskog kapitala, Savet za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC)

Danijela Vučić, Eu info Kutak Niš, moderatorka

Tokom Fireside Chat-a biće više reči o ulozi EU I RCC-ja u podršci inovacijama i razvoju, finansijskim mehanizma i fondovima dostupnim u Srbiji, primerima podržanih uspešnih inovacionih projekata, izazovima u inovacionom ekosistemu Evrope, kao i budućim planovima.

Više o Forumu naprednih tehnologija i link za registraciju:  https://fnt.rs/

Više o EU mogućnostima za biznis i inovacije: https://eumogucnosti.rs/biznis-i-inovacije/

Više o RCC: https://www.rcc.int/

Savet za regionalnu saradnju (RCC) promoviše uzajamnu saradnju i evropske i evro-atlantske integracije jugoistočne Evrope sa ciljem podsticanja razvoja u regionu. U naredne tri godine RCC će nastaviti da radi na smanjenju – i gde je moguće otklanjanju – prepreka za povećanje mobilnosti, poboljšanje povezanosti i konkurentnosti u jugoistočnoj Evropi, istovremeno doprinoseći boljem upravljanju, poboljšanom funkcionisanju vladavine prava i bezbednosti u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde