Naslovna Društvo Grad obećava asfaltiranje svih ulica u naselju Milka Protić

Grad obećava asfaltiranje svih ulica u naselju Milka Protić

0
Karavan u naselju Milka Protić
Karavan u naselju Milka Protić foto: GP018

Čelnici grada Niša obišli su ponovo naselje Milka Protić nakon nešto više od godinu dana. Od tog perioda je završena kanalizacija, a pri današnjem obilasku najavljeno je asfaltiranje svih ulica i uređenje zelenila.

Ulice u naselju Milka Protić
Ulice u naselju Milka Protić foto: GP018

Pored asfalta, građanima nedostaje uređenje sportskog centra, i prodavnica, ali i redovno uređenje međublokovskog prostora.

Jovica Mitrović
Jovica Mitrović foto: GP018

„Nedostaje nam neka trgovina, nemamo nijednu u naselju. Nedostaje nam redovno blokovsko uređenje, uređuje se jednom ili dvaput godišnje pa sve zaraste. Sada smo se dogovorili za asfaltiranje svih ulica u naselju i uređenje sportskog centra“, rekao je meštanin Jovica Mitrović.

Novi izgled Beogradske kapije foto: GP018

Radovi bi trebalo da počnu već ove nedelje. Izvađena kocka iz podloge nekih ulica, naći će svoje mesto na drugoj lokaciji.

Zoran Prokić
Zoran Prokić foto: GP018

„Već krajem nedelje ćemo našu operativu preseliti ovde u ovaj deo naselja. To je dogovor bio sa našim sugrađanima i potreba da se putna mreža u ovom naselju rekonstruiše. Dobar deo ulica je pod kockom, tu kocku ćemo iskoristiti u uređenje Beogradske kapije i ulice Đuke Dinić“, naveo je Zoran Prokić, v. d. direktor Direkcije za izgradnju.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je poručila da je misija grada da svako naselje ima kanalizaciju, vodu i asfalt.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ovo lepo naselje će uskoro dobiti zelenilo, asfaltirane ulice, kanalizaciju smo posle mnogo vremena završili, na koju su se ljudi žalili još kad je karavan ovde prvi put bio. Nastavljamo sa misijom i vizijom da svako naselje mora da ima osnovne uslove za život – kanalizaciju, vodu, asfalt“, poručila je ona.

Bratislav Vučković
Bratislav Vučković foto: GP018

Naselje Milka Protić je obišao i predsednik GO Palilula Bratislav Vučković. On je poručio da će ovo naselje u najskorijem roku dobiti osnovne stvari, kao što je i obećano.

Naselje ima između 600 i 700 stanovnika, a formirano je tokom 1950-ih godina.