Naslovna Društvo GRAD NIŠ I FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE OSNIVAJU ZAJEDNIČKO SPORTSKO DRUŠTVO

GRAD NIŠ I FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE OSNIVAJU ZAJEDNIČKO SPORTSKO DRUŠTVO

0
Foto: FSIS

Gradsko veće donelo je odluku o pokretanju postupka osnivanja privrednog društva između Grada Niša i Fudbalskog saveza Srbije. Kako je objašnjeno na sednici veća, cilj je razvoj sporta na teritoriji ovog grada.

Kazali su da se Fudbalski savez Srbije obratio gradu pismom o namerama u kojem se navodi da oni žele da izgrade moderan trening centar koji bi doprineo daljem razvoju fudbalskog sporta na teritoriji Niša, a za potrebe Fudbalskog saveza jugoistočne Srbije i to sopstvenim sredstvima i po ugledu na nacionalni sportski centar u Staroj pazovi.

“Pošto će izgradnja sportskog centra biti realizovana na građevinskom zemljištu koje bi bilo odgovarajuće za izgradnju, predlaže se da grad Niš uloži kao deo osnivačkog akta kapitala odgovarajuće građevinsko zemljište, a da Fudbalski savez Srbije uloži novčana sredstva za izgradnju i nabavku sportske opreme. Imajući u vidu koliki će biti značaj ove invensticije za razvoj fudbalskog sporta na teritoriji Niša i Fudbalskog saveza jugoistočne Srbije, utvrđeno je da je prihvatanje ove inicijative od interesa za građane Niša”, navedeno je u obrazloženju odluke.

Na sedici je ocenjeno da je ovom odlukom Niš pokazao da brine o omladini i sportu, a izgradnja velikog fudbalskog kompleksa u skladu je sa namerama da se oživi Niška Banja.

Adriana Anastasov foto: GP018

“Grad Niš je rasadnik talenata. Iznedrio je i našeg selektora Dragana Stojkovića Piksija, tako da ulaganje Fudbalskog saveza Srbije u Niš je za svaku pohvalu”, kazala je gradska većnica Adriana Anastasov.

Većnik za izgradnju Nenad Stanković je dodao da je velika čast za naš grad što je odabran od strane Fudbalskog saveza Srbije između Kragujevca i Kruševca.

Nenad Stanković foto: GP018

“Naročito je značajno što će ovakav moderan sportski kompleks biti izgrađen na teritoriji Niške Banje, poput kompleksa koji sada postoji u Staroj Pazovi. Kompleks će imati nekoliko sportskih terena, stacionar za mlade fudbalere, zadovoljiće i sve druge potrebne sadržaje po evropskim standardima”, objasnio je Stanković.

On je dodao da će se izgradnjom sportskog kompleksa stvoriti uslovi da sportski klubovi iz cele Srbije upravo ovde dovode svoje ekipe na pripreme.

“To je još jedna razvojna šansa za Nišku Banju. Moram da kažem da je presudnu ulogu u donošenju te odluke odigrao i akva-park koji gradimo, a nalaziće se odmah pored novih terena”, rekao je gradski većnik.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je potvrdila da je lokacija veoma atraktivna. Blizina aerodroma, izlaza na auto-put i Banje, prednosti su koje su Niš kvalifikovale kod FSS.

Dragana Sotirovski foto: GP018

“Za čitav taj kompleks mi imamo viziju šta bi trebalo da se nalazi na njemu. Sve to svakako upotpunjuje turističku ponudu Niške Banje”, kazala je Sotirovski.

Zaključila je da je za Grad bitno da budžet ne treba da se menja za ove namene i ponovila da će grad dati samo imovinu, dok će sve druge troškove podneti Fudbalski savez Srbije, što je govoreći u novcu mnogo veća vrednost od same imovine.

“Milione evra će Fudbalski savez da uloži u budućem trening centru”, zaključila je Sotirovski na sednici Gradskog veća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde