Naslovna Društvo GO Pantelej postaje pobratim sa još jednom ruskom opštinom

GO Pantelej postaje pobratim sa još jednom ruskom opštinom

0
23. sednica GO Pantalej
23. sednica GO Pantalej foto: GP018

Na današnjoj sednici skupštine GO Pantelej odbornici su odlučivali o potpisivanju sporazuma sa ruskom opštinom Šuja, kao i o usaglašavanju lokalnog sa nacionalnim planom zapošljavanja.

Pre početka sednice Gradske opštine Pantelej održano je minut ćutanja povodom terorističkog napad u Moskvi u kome je stradalo 144 ljudi.

Nakon Elektrostala, koji se nalazi u Moskovskoj oblasti i Kurskom, danas su odbornici pantelejske skupštine glasali o prvom koraku bratimljenja sa opštinom Šuja, koja se nalazi u Ivanovskoj oblasti.

Nataša Stanković
Nataša Stanković foto: GP018

„Gradska opština Pantelej već od 2010. godine ima veoma dobre, prijateljske, pobratimske odnose sa brojnim gradovima i opštinama u Rusiji. Do sada smo ostvarili veoma dobru saradnju sa opštinom Elektrostal, sa opštinama u Kurskoj oblasti i sa gradom Kurskom, a sada smo dobili priliku da potpišemo sporazum o saradnji i sa opštinom Šuja u Ivanovskoj oblasti“, rekla je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Na današnjem dnevnom redu jedna od najbitnijih tačaka je bila i usaglašavanje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sa nacionalnim.

„To je nešto što dugi niz godina tradicionalno sprovodi GO Pantelej i jedna među prvim gradskim opštinama koja je počela da sprovodi Lokalni akcioni plan zapošljavanja još 2015. godine. Ove godine smo izdvojili četiri miliona dinara iz sopstvenog budžeta za finansiranje i sufinansiranje programa i mera iz Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje“, dodala je predsednica Opštine.

23. sednica GO Pantelej
23. sednica GO Pantelej foto: GP018

Konkurs za javne radove biće raspisan odmah nakon usvajanja LAP-a, dok mera samozapošljavanja se realizuje uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, sa učešćem od po dva miliona i Opštine i NSZ-a. Raspisivanje tog konkursa se očekuje u narednih mesec dana.

Stankovićeva je dodala da mere funkcionišu, jer je februara 2023. godine u toj opštini bilo 3.800 nezaposlenih, a danas je taj broj 3.570.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde