Naslovna Društvo Elektronski fakultet domaćin nacionalne i međunarodne konferencije o elektrotehničkom inženjerstvu

Elektronski fakultet domaćin nacionalne i međunarodne konferencije o elektrotehničkom inženjerstvu

0
Elektronski fakultet
Elektronski fakultet

Elektronski fakultet iz Niša je ovogodišnji domaćin 68. nacionalne ETRAN konferencije i 11. međunarodne IcETRAN konferencije, koja će se održati na ovom fakultetu u periodu od 3. do 6. juna.

Međunarodna konferencija IcETRAN biće organizovana uz podršku međunarodnog udruženja IEEE, pa će radovi sa konferencije biti uvršteni u IEEE Xplore bazu. ETRAN i IcETRAN konferencije uključuju pozivna predavanja, tutorijale, okrugle stolove i sednice u okviru šesnaest oblasti inženjerstva, koje neguju sekcije Društva za ETRAN.

Sa Fakulteta pozivaju autore da svoje originalne teorijske ili praktične rezultate istraživanja prezentuju na ovogodišnjoj Konferenciji. Naročito se pozivaju studenti master i doktorskih studija da podnesu radove koji će konkurisati za nagradu Najbolji rad mladog autora u okviru svake sekcije.

„Kao ovogodišnji domaćin prestižne ETRAN konferencije Elektronski fakultet svim učesnicima i posetiocima carskog grada Niša želi pre svega puno uspeha i ugodan boravak na našem fakultetu i gradu“, navode sa ovog fakulteta.

Društvo za ETRAN je najstarije, najveće i najprestižnije profesionalno udruženje Srbije u oblasti elektrotehničkog inženjerstva i srodnih oblasti. Od 1955. godine organizuje nacionalne konferencije (pod imenom ETAN), koje su privlačile istraživače iz bivše Jugoslavije i regiona. Godine 2014, ETRAN je počeo seriju međunarodnih konferencija IcETRAN koje se organizuju istovremeno sa nacionalnim konferencijama ETRAN.

Konferencija je planirana sa ciljem da okuplja mlade istraživače pa se primenjuje atraktivna finansijska opcija za registraciju i boravak učesnika. Ona uključuje i socijalne događaje kako bi se učesnicima omogućilo druženje i razmena pojedinačnih iskustava.

Konferencije su podržane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i drugih profesionalnih sponzora.

Opširnije o konferenciji, prijavi rada i registraciji možete saznati na sajtu etran.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde