Naslovna Društvo Ekonomska škola sa uređenim i zelenijim dvorištem dočekuje veliki jubilej i nove...

Ekonomska škola sa uređenim i zelenijim dvorištem dočekuje veliki jubilej i nove učenike

0
Ekonomska škola u Nišu
Ekonomska škola u Nišu foto: GP018

Ekonomska škola u Nišu ove godine obeležava 95 godina postojanja. Kako bi u što lepšem okruženju i raspoloženju obeležili ovaj jubilej i dočekali nove učenike, danas je nastavljena akcija uređenja i dodatnog ozelenjavanja dvorišta ove škole.

Prošle godine Udruženje građana „Eden“ i GO Medijana su započeli uređenje dvorišta Ekonomske, Ugostiteljsko-turističke i Trgovinske škole sa oko 60 novih sadnica ukrasnih četinara. Učenici su tad dobili i dve pametne klupe s solarnim punjačem za telefone.

Ekonomska škola
Ekonomska škola foto: GP018

Danas su zasađene nove tuje, čime je broj novih sadnica u ovom dvorištu premašio 100. Takođe, uređeni su i sportski tereni.

Ivan Nikolić
Ivan Nikolić foto: GP018

„Ovde je GO Medijana u saradnji sa Udruženjem građana „Eden“ uredila sportske terene za košarku i mali fudbal. Ofarbane su konstrukcije, obeležen teren i postavljani obruči sa mrežicom. Opština je prošle godine takođe započela proces uređenja dvorišta zasađivanjem sadnica ukrasnog četinara, koji je ove godine priveden kraju“, poručio je većnik u GO Medijana Ivan Nikolić.

Još zelenija i još „pametnija“ Ekonomska škola željno iščekuje nove učenike, a direktor ove škole poziva buduće srednjoškolce da ih posete 23. maja kad će biti organizovan Dan otvorenih vrata i dan škole.

Vladimir Kuzmanović.
Vladimir Kuzmanović. foto: GP018

„Ekonomska škola ove godine slavi veliki jubilej – 95 godina postojanja škole, škola sa tradicijom. Ove godine upisujemo sedam odeljenja, četiri odeljenja ekonomskih tehničara i tri finansijsko-računovodstvenih tehničara, tako da pozivam sve učenike osnovnih škola da 23. maja dođu i vide školu kad je Dan otvorenih vrata i dan škole“, rekao je direktor Ekonomske škole Vladimir Kuzmanović.

Direktor je dodao da će učenici ove škole od sad lepše i prijatnije provoditi vreme odmora u dvorištu.

Inače, GO Medijana je prethodno uredila školsko dvorište Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“. U dvorištu su zasađeni četinari, postavljena je dekoracija s ukrasnim kamenčićima, kao i pametna klupa sa solarnim panelom i punjačem za telefone.

Takođe, nedavno je i dvorište vrtića „Plavi čuperak“ obogaćeno sadnjom 63 ukrasna četinara.