Naslovna Društvo Državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivana Hadži Stošić u radnoj...

Državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivana Hadži Stošić u radnoj poseti Gradskoj opštini Medijana

0
GO Medijana prijem državnog sekretara

Državna sekretarka Ministarstva za zaštitu životne sredine Ivana Hadži Stošić, danas je boravila u radnoj poseti Gradskoj opštini Medijana i tom prilikom se interesovala o radu opštine u oblasti koje pokriva navedeno ministarstvo.

“Cilj je da na terenu sagledamo planove, aktivnosti i probleme u oblasti zaštite i unapređenja kvaliteta životne sredine. Ovde sam od predsednika čula da su divlju deponiju u Brzom Brodu pretvorili u sportske terene na koje se naslanja veliki park, što može da posluži kao primer dorbe prakse drugim opštinama i gradovima. Želimo da u direktnom kontaktu upoznamo rukovodioce u lokalnim samoupravama sa mogućnostima i uslovima dobijanja sredstava na konkursima, jer su nam to i skoro najčešće postavljana pitanja”, rekla je Hadži Stošićeva.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, upoznao je državnu sekretarku sa akcijama ozelenjavanja vrtića i škola na području opštine, što je tek deo unapređenja zaštite i očuvanja zdrave životne sredine i edukacije najmlađih.

“Više od 100 havarisanih i neregistrovanih vozila je uklonjeno uz asistenciju komunalne inspekcije opštine, planiramo popravku venjaka u Svetosavskom parku, na Bulevaru Nemanjića rekonstruiše se biciklistička staza. Od državne sekretarke dobili smo predlog da postavimo reciklažne pultove u koje bi se odlagale plastične flaše ili limenke, a zauzvrat dobijale gradske kartice ili možda dopuna za internet ili telefon”, rekao je Kocić, uz napomenu da su ovakve posete izuzetno korisne, jer se korisne informacije dobijaju iz prve ruke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde