Naslovna Niš Dominacija niških karatista. Andrija Stanković i Elid osvajači Kupa Srbije

Dominacija niških karatista. Andrija Stanković i Elid osvajači Kupa Srbije

0
Andrija Stanković
Andrija Stanković foto: Karate klub „Elid“ Niš

Kup Srbije u karateu za kadete, juniore i seniore održan je juče u Beočinu. Takmičenje je okupilo oko 600 takmičara iz 60 klubova. Karate klub „Elid“ Niš je u katama odbranio trofej i ponovo zauzeo prvo mesto, što je pošlo za rukom i Andriji Stankoviću u pojedinačnom nastupu.

Karate klub „Elid“ u seniorskoj kategoriji u katama ekipno, u sastavu Vidak Dimitrijević, Danilo Živković, Andrija Stanković i Filip Pavlović, zauzeo je prvo mesto i time niški karatisti odbranili prošlogodišnji titulu.

Vidak Dimitrijević, Danilo Živković, Andrija Stanković i Filip Pavlović
Vidak Dimitrijević, Danilo Živković, Andrija Stanković i Filip Pavlović

Takođe, Andrija Stanković je ekipni uspeh ponovio i u pojedinačnom nastupu. On se takmičio u apsolutnoj kategoriji seniora u katama. Imao je četiri teška meča, a naročito je bio težak finalni, gde mu je protivnik bio aktuelni prvak države Uroš Subota. Andrija je tesnim rezultatom 2:1 trijumfovao i postao šampion Srbije.

Andrija Stanković foto: Karate klub „Elid“ Niš
Andrija Stanković

„Ovu finalnu pobedu sam jako emotivno doživeo jer u 30. godini života i dalje u kontinuitetu osvajam medalje kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Velike čestitke svim protivnicima. Zaista je bio neverovatan osećaj biti u sali sa mladim nadama srpskog karatea“, poručio je novi šampion Srbije Andrija Stanković.

Andrija je pre oko mesec dana po četvrti put osvojio zlatnu medalju na velikom međunarodnom turniru u Sofiji, gde je učestvovalo preko 1.000 takmičara iz 15 zemalja.

#Sport 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde