Naslovna Društvo Direktor niškog porodilišta: Nova zgrada bolnice biće duplo veća i sobe će...

Direktor niškog porodilišta: Nova zgrada bolnice biće duplo veća i sobe će biti jednokrevetne i dvokrevetne

0
Zgrada porodilišta foto: GP018

Stara zgrada Ginekološko-akušerske klinike datira još iz 1971. godine. Direktor te klinike dr Dejan Mitić ističe da se oni trude da pacijentkinjama boravak što više olakšaju i učine ga što prijatnijim. O projektu za novu zgradu porodilišta je naveo da će ona biti duplo veća, a najveći akcenat će biti komfor pacijentkinja.

Direktor Porodilišta dr Dejan Mitić je istakao da se prilikom izrade projekta posebna pažnja posvećuje komforu pacijentkinja, što prema njegovim rečima nije bilo lako postići u staroj zgradi, gde su se porodilje žalile na nedostatak tuševa.

dr Dejan Mitić foto: GP018

„Bolnica za ginekologija treba da se gradi i glavni akcenat je na komforu pacijentkinja tokom boravka. Sve te sobe biće jednokrevetne ili dvokrevetne sa tušem i kabinom, što je bio i glavni problem, najviše su se žalile na nedostatak mokrih čvorova“, rekao je dr Mitić.

Dodao je da će nova bolnica imati duplo više kvadrata od sadašnje, što znači da će i pacijenti i osoblje imati najbolje uslove. Ponovio je reči ministarke, da će nova bolnica biti za 22. vek.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je nedavno obišla Klinički centar u Nišu i najavila da će nova zgrada Klinike za ginekologiju biti izgrađena na mestu gde je sadašnji parking, između nove zgrade UKC-a i železničke pruge.

Nije precizirala kada će klinika biti završena, ali je navela da će to biti u rekordnom roku. Naglasila da nikako nije bilo moguće rekonstruisati staru kliniku, a da prati sve medicinske standarde današnjice.

Proširenje prostora znači i više mogućnosti za pranju porodiljama, što u boksovima za porođaj, što u sobama, naveo je direktor Porodilišta.

dr Dejan Mitić foto: GP018

„2019. godine je bilo 63 supruga, koji su bili kao pratnja. Idemo na to da ne budu samo supružnici pratnja, već neko iz najbližeg okruženja, koji bi svojim prisustvom pomogao trudnici i porodilji. Verovatno ovim ćemo sigurno da povećamo broj pratilaca, ali pretpostavljam da to neće baš previše da bude. U svakom slučaju obezbedili smo u projektu za novu bolnicu uslove da mogu da budu sa svojim suprugama ili porodiljama u boksovima za vreme porođaja, ali i u sobama“, dodao je dr Mitić.

Zbog trenutne epidemiološke situacija nije dozvoljeno prisustvo supruga ili druge pratnje porodiljama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde