Naslovna Društvo Dela umetnika Likovne kolonije oplemeniće niško porodilište

Dela umetnika Likovne kolonije oplemeniće niško porodilište

0
Kocić i dr Mitić foto: GP018

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je deset slika, koje bi prema njegovim rečima, trebalo da oplemene Ginekološko-akušersku kliniku u Nišu. Dodao je da je ova akcija deo i pronatalitetne politike ove gradske opštine.

Slike donacija foto: GP018

Slike su nastale u likovnim kolonijama koje organizuje Udruženje umetnika „Car Konstantin“. Na javnoj prodaji su prodate slike u vrednosti od 46.000 dinara. Taj novac će biti prosleđen Ginekološko-akušerskoj klinici, kao i slike koje nisu prodate.

Kocić je pozvao građane da kupe slike na Likovnoj koloniji koja će biti održana i ove godine, a novac od prodaje slike ide upravo Porodilištu u Nišu.

Nebojša Kocić foto: GP018

„Likovna kolonija se održava svake godine u organizaciji GO Medijana, biće i ove godine, pa pozivam naše sugrađane ukoliko su zainteresovani da se u toku ove godine jave. Biće prilike da kupe te slike, i sva sredstva od te prodaje biće usmerene upravo GAK-u kako bismo što više pomogli našoj ustanovi koja je veoma značajna“, naveo je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Direktor Porodilišta dr Dejan Mitić ističe da se trude da boravak njihovih pacijentkinja olakšaju što je više moguće. Dodaje da je najveći problem mokri čvor, jer se pacijentkinje žale na nedostatak tuševa.

dr Dejan Mitić foto: GP018

„Prelepe su slike, za svaku ćemo naći prigodno mesto. Ovom donacijom ćemo da oplemenimo jedan prostor i da učinimo lepšim za naše pacijente, pre svega majke. Fokus rukovodstva Kliničkog centra sa profesorom Perišićem i uprave naše Klinike je na pacijentima. Majke, trudnice i sve ostale žene koje imaju probleme u svom reproduktivnom periodu i posle njega“, naveo je dr Mitić.

Direktor GAK-a u Nišu dodaje da su godinama unazad davali sve od sebe da olakšaju boravak pacijentkinjama u zgradi koja je izgrađena još 1971. godina.

Predsednik GO Medijana je dodao da oni kroz fond „Sveta Petka“, koji je ove godine povećan za dva miliona, dodeljuju za svako četvrtorođeno dete u porodici 150.000 dinara, za svako petorođeno 200.000, a za svako treće po 10.000 tokom 12 meseci.

Kao deo pronatalitetne politike ove Gradske opštine, 20 parova dobija po 200.000 dinara za vantelesnu oplodnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde