Naslovna Društvo Darinka Đurin: Grad Niš ide ka tome da tačno zna koliko ima...

Darinka Đurin: Grad Niš ide ka tome da tačno zna koliko ima nezakonito izgrađenih objekata

0

Gradski Portal 018 – 09.02.2017

Danas u Gradskoj kući održan je sastanak između gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i predstavnika ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o sprovođenju ozakonjenja i ispunjenja kvota koje su propisane za ovaj deo Srbije.

“Grad Niš je uspeo da u prethodnih nedelju dana potpiše gotovo 10 000 nezakonito izgrađenih objekata, a u prethodnih 20 dana uspeo je da popiše više nego cele 2016. godine. Grad Niš je jedan od najboljih gradova, koji je ovaj posao radio ozbiljno i prihvatio da zajedno sa ministarstvom sprovede popise. Republika Srbija je 1. marta konačno će imati tačan broj nezakonito izgrađenih objekata i Grad Niš će do tada tačno znati koliko je takvih objekata na njegovoj teritiroji. Moram da kažem, kao predstavnik ministarstva da je ovo jedan zajednički i timski rad, koji pokazuje da će Grad Niš dobiti tačnu procenu nelegalno izgrađenih objekata. Htela bih da istaknem da kako postoji podrška ministarke Zorane Mihajlović, postoji i velika podrška gradonačelnika da se ovaj posao privede kraju” – rekla je predstavnica ministarstva Darinka Đurin.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović složio se i dodao da će Grad učiniti sve da do 10.marta zna tačan broj ovakvih objekata.

“Ovo je bio timski rad i biće i posle okonačanja zadatog roka. Ovo je zadatak koji ovaj grad ima prema svojoj državi, prema svom narodu i on će biti uspešno izvršen. Drago mi je da čujem reči podrške pre svega da radimo onako kako je to zadato od strane potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović Nadam se da ćemo i preostalo vreme iskoristiti na najbolji mogući način i ovaj zadatak uraditi u interesu države i građana” – rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Do sada je popisano oko 20 000 nezakonito izgrađenih objekata, a računaju da će cifra biti i duplo veća, kada se obiđu sela i popišu sve seoske vikendice.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde