Naslovna Društvo Brnabić obišla „Resor“ iz Gadžinog Hana, gde je Vlada uložila 190.000 evra

Brnabić obišla „Resor“ iz Gadžinog Hana, gde je Vlada uložila 190.000 evra

0
Rasor Gadžin Hana foto: GP018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju obnovljene ambulante u selu Veliki Krčimir u opštini Gadžin Han. Pored toga, obišla je i kompaniju „Resor“, u koju je Vlada Srbije uložila 190.000 evra.

Zahvaljujući tom ulaganju, kompanija „Resor“ je proširila prostorne kapacitete, te je zaposleno 30 novih radnika iz Gadžinog Hana.

Branislav Mihajlović foto: GP018

„U nekoliko poslednjih meseci uposlili smo preko 30 novih radnika. Razlog dolaska premijerke je i taj jer je država subvencionisala sa 190.000 evra da izgradimo ovu halu, gde smo uložili više od milion evra. Kroz povećanje obima posla i kroz poboljšanje uslova za rad mi smo ovde krenuli da radimo cisterne za prevoz opasnih materija. Jedini smo u Srbiji koji imamo tipizaciju za izradu tih cisterni“, rekao je generalni direktor kompanije Branislav Mihajlović.

Trenutno u „Resoru“ radi 108 radnika, a kompanije sarađuje sa osnovnim školama na stipendiranju učenika, koji se nakon osmog razreda opredeljuju za zanimanja koja su potrebna kompaniji.

Među 30 novih radnika je Boban Ilić, koji je pre odlaska na rad u Sloveniju, radio upravo u ovoj fabrici. Nakon svog povratka navodi da su uslovi za rad mnogo bolji. Dodaje da i pored bolje plaćenog posla u Sloveniji, ne žali što se vratio u kompaniju gde je već radio.

Boban Ilić foto: GP018

Boban Ilić, po struci metalostrugar, smatra da je taj zanat potcenjen, ali da bi ipak voleo da se više mladih opredeli za ovaj, ili bilo koji drugi zanata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde