Naslovna Društvo Predsednica Vlade Ana Brnabić danas u poseti Gadžinom Hanu

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas u poseti Gadžinom Hanu

0
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas opštinu Gadžin Han i prisustvovala otvaranju obnovljene ambulante u selu Veliki Krčimir u čiju je rekonstukciju uloženo oko 20 miliona dinara uz pomoć Ministarstva za javna ulaganja.

Objekat je bio više od 80 posto ruiniran, a danas izgleda po najvišim standardima. Finansiranje i ulaganje je pomoć Ministartsva za upravljanje javinim ulaganjima. Zaista sam prezadovoljan čitavom inicijativom, izvođačima radova i veoma sam zahvalan premijerki koja nam je izuzetno pomogla u rešavanju ovog problema„, kazao je predsednik opštine Gadžin Han, Milisav Filipović.

Milisav Filipović/gp018

Prema njegovim rečima, u ovoj ambulanti gravitiraju šest sela, jedno selo je sa teritorije opštine Babušnica, što čini negde oko 800 pacijenata koji koriste zdravstvene usluge.

Imamo još pet seoskih ambulanti, a matični Dom Zdravlja nalazi se u Gadžinom Hanu„, objašnjava Filipović.

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, istakao je da ovo možda jeste mali projekat u poređenje sa drugim projektima u zdravstvu koje Republika finansira preko Ministarstva, ali i te kako veliki za meštane Velikog Krčimira i za meštane Malog Krčimira, kao i okolinih sela poput Semče, Ravne Dubrave, Štrbovca.

Zamenjeno je aspolutno sve, uvedeno je potpuno novo grejanje na pelet. Važno je da i ovde i drugde po Srbiji ulažemo i ne zaboravimo radeći na velikimi vrednim projektima na projekte Dom Zdravlja i Ambulanti. Za samo nekoliko godina obnovljeno je 84 Domova Zdravlja u 58 gradova širom naše zemlje u šta je uloženo blizu 4 milijarde„, kazo je Blagojević.

Marko Blagojević/gp018

Radovi na rekonstrukciji ambulante započeti su u maju mesecu prošle godine.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je važnost ovog projekta.

Vlada republike Srbije uložila je 190.000 evra u proširenje prostornog kapaciteta Resora Gadžin Han i zahvaljujući toj pomoći zaposleno je 30 novih radnika.

Ana Brnabić/Foto: N.P./gp018

„Za nas ne postoje opštine i mesta prvog i drugog reda, kao i veliki i mali projekti, već da su svi projekti podjedanako važni. Ono što je za nas važno jeste da svaki dan uradimo po nešto da bi Srbija u svakom svom delu izgledala bolje i da bi ljudi živeli bolje“, ističe predsednica Vlade.

Meštanin sela Veliki Krčimir, Ljubomir Pešić kazao je da zdravstvena stanica u njihom selu postoji oko 40 godina, ali da uslovi nisu bili kao što su sad.

Ljubomir Pešić/gp018

„Imali smo dva mokra čvora koja su bila uništena, prostorije su prokišnjavale, a voda nije tekla svuda. Ovo za nas mnogo znači, dobili smo i apoteku, jer starije stanovništvo nije u mogućnosti da se kreće mnogo van sela. Lekove dobijamo, a zdravstveni radnici nas nekad obilaze i kod kuće“, priča on.

Navodi da ovo selo sada broji oko 160 stanovnika, dok ih je ranije bilo oko 2000.

Premijerka će nakon toga obići Naučno-tehnološki park u Nišu i prisustvovati prezentaciji projekta proširenja Naučno-tehnološkog parka. Projekat će predstaviti direktor NTP-a Milan Ranđelović, a prezentaciji će, kako je najavljeno, prisustvovati i ministarka za nauku i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde