Naslovna Društvo Grad Niš i “Help” podržavaju mikropreduzeca u započinjanju biznisa

Grad Niš i “Help” podržavaju mikropreduzeca u započinjanju biznisa

1

Grad Niš i nemačka organizacija “ Help” ove godine  podržaće mikropreduzeća u Nišu i drugim gradovima Srbije  u započinjanju i razvoju poslovanj u okviru projekta  Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog balkana 2019- 2020. godine. Gradsko veće Grada Niša usvojilo je Rešenje o učešću u finansiranju ovog projekta.

Trideset niških preduzetnika pomoći će sa 2400 evra u opremi, jer ovaj program podrške znači da će oni koji žele da pokrenu mikrobiznis dobiti pomoć u materijalu ili opremi u ovoj vrednosti.

Projekat je vredan 72.000 evra, od od čega 60% sredstava obezbeđuje vlada Republike Nemačke, dok će Grad izdvojiti 40% ukupne sume, a realizuje ga organizacija „Help“, rečeno je na Gradskom veću.

„Projekat obuhvata pomoć mikro biznisima. Biće podržano minimum 30 mikro biznisa, sa 2.400 evra. U pitanju je donacija u opremi ili materijalu, organizacija poslovnih obuka, prema potrebama korisnika i biće praćenje projekata“, rekla  je Violeta Tesla savetnik u  Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

Tesla je dodala da su ovakvi projekti su i ranije organizovani i da su “ lepo prošli” i da je  ovo  praktično samo nastavak.

Kako je obrazložila Violeta Tesla: „Grad Niš će svoje finansijske obaveze preuzeti naredne godine“, ali ugovor o saradnj Grada i HELP-a, prema njenim rečima, trebalo bi da bude potpisan narednih dana a potpisaće ga gradonačelnik Niša i organizacije Help.

Vreme realizacije projekta je od dana potpisivanja Ugovora do 31. 12. 2020.

Ukupna vrednost Programa na nivou Republike Srbije iznosi 969.230,00 evra (126.000.000,00 dinara).

1 KOMENTAR

  1. Postovanje zelela bih da znam dali mogu ja dobiti neku pomoc
    Ne radimo ni ja i muz skokujem cerku srednja skola, znate da je tesko suprug je radio i dobio otkaz ja sam bolesna
    Kuca je u vlagu sredjujem koliko mogu ali ne moze se
    Nisam u inostranstvu i na azil nismo bili tako da ako mozete pomoci mi da sredim kucu i muza zaposliti da imamo od cega da zivimo i iskolujemo cerku moji lekovi su skupi sta da vam kazem necu da lazem ko ostali i dobiju a ja nista ovo je istina
    Moga muza otac je preminuo snalazimo se preziveti nekako
    Hvala vam ako ovo moje iskreno pisanje uvazi te
    Za hvala cu biti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde