Naslovna Društvo Prijem za Vladimira Matića, guvernera za Srbiju i Crnu Goru 2018/2019. godinu...

Prijem za Vladimira Matića, guvernera za Srbiju i Crnu Goru 2018/2019. godinu Rotari Distrikta 2483, u Gradskoj opštini Medijana

0

Gradski Portal 018 – 13.09.2018

U Gradskoj opštini Medijana priređen je prijem za Vladimira Matića, guvernera za Srbiju i Crnu Goru za 2018/2019. godinu Rotari Distrikta 2483 i njegove saradnike iz Niša. Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić upoznao je goste sa brojnim aktivnostima opštine, pre svega u oblasti pronatalitetne politike. Podsetio je da najveća niška opština izdvaja 120 hiljada dinara za treće dete, da stipendira najbolje studente sa nešto manje od 12 hiljada dinara, da pomaže talente sa 20.000 dinara i bračne parove za vantelesnu oplodnju sa svog područja.

Pozivamo članove Rotari kluba da nam se priključe u akcijama „Medijana za bebu više“ pre svega. Podržavamo rad svih udruženja kojima je cilj da naša deca imaju bolje uslove za školovanje i odrastanje. Nadam se da će u okviru projekta koji rade sa školama, i neka škola sa našeg poručja biti opremljena kompjuterima – rekao je Kocić, i pozvao goste da prisustvuju obeležavanju stogodišnjice proboja Solunskog fronta u petak, 14. septembra u organizaciji ove opštine i uključe se u ostale manifestacije koje opština ima, a u interesu su građana.

Predstavnici Rotari Distrikta i niški Rotari klubova predstavili su aktuelne projekte na kojima rade i pozvali Gradsku opštinu Medijana da se uključi u projekat 500 računara za 50 škola u Srbiji, a u cilju podizanja informatičkog znanja učenika.

U susretu je bilo reči i o mogućnostima za saradnju u oblastima koje promovišu kulturu i tradiciju juga Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde