Naslovna Društvo PREDSEDNIK OPŠTINE GORAN MILjKOVIĆ OBIŠAO RADOVE U SELU GRADIŠTE I NAJAVIO NOVINE...

PREDSEDNIK OPŠTINE GORAN MILjKOVIĆ OBIŠAO RADOVE U SELU GRADIŠTE I NAJAVIO NOVINE NA PLANU RAZVOJA TURIZMA KOJE ĆE UNAPREDITI ŽIVOT U OVOM SELU

0

Gradski Portal 018 – 04.06.2018

U selu Gradište danas su završeni radovi na čišćenju groblja, koje je sprovelo udruženje građana “Mladi bez granica“. Ove aktivnosti finansirala je opština Bela Palanka sredstvima iz budžeta putem konkursa za projekte nevladinih organizacija. Radove je obišao predsednik opštine Goran Miljković  zajedno sa svojim zamenikom Miroslavom Marinkovićem i predsednikom MZ Gradište Aleksandrom Krstićem.

“Zadovoljan sam kako su sprovedeni radovi u selu Gradište a do sada su putem istog projekta čišćena seoska groblja i u Bežištu, Donjoj i Gornjoj Glami, Telovcu i Vitanovcu. Prošle godine smo ove aktivnosti sproveli putem javnih radova a što se tiče sela Gradišta počeće i radovi na čišćenju puta od rastinja do ovog sela. “- rekao je Miljković, koji je istakao da lokalno rukovodstvo radi na obezbeđivanju osnovne infrastrukture u selima opštine kako bi se život meštana odvijao nesmetano. Miljković je ovom prilikom obišao mesto zvano “Čuka“ sa kog se pruža pogled na Sićevačku klisuru, Suvu planinu i Svrljiške planine i predstavio nove aktivnosti na razvoju turizma.

“Uveliko promovišemo naše parkove prirode Sićevačku klisuru i Suvu planinu i postoji veliko interesovanje za obilazak ovih mesta. Planiramo uređenje pešačke staze od sela Krupac do sela Gradišta gde će biti uređen vidikovac a onda bi staza išla kroz Sićevačku klisuru. Biće ovo veoma atraktivna staza za turiste i mi očekujemo još veću posećenost što će naravno doprineti razvoju turizma Bele Palanke. “- rekao je Goran Miljković.

Predsednik MZ Gradište Aleksandar Krstić je istakao zadovoljstvo zbog angažovanja lokalne samouprave na uređenju sela i podržanim inicijativama meštana sela Gradište od strane Opštine Bela Palanka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde