Naslovna Niš GO Medijana najavljuje isplatu prvacima od 10.000 dinara i uređenje keja

GO Medijana najavljuje isplatu prvacima od 10.000 dinara i uređenje keja

0
GO Medijana pomoć đacima prvacima
GO Medijana pomoć đacima prvacima

Gradska opština Medijana će svim đacima prvacima sa svoje teritorije isplatiti po 10.000 dinara pomoći, kako bi se roditeljima olakšali troškovi školovanja. U saopštenju ujedinjene opozicije, koja je na vlasti u Medijani, navodi se da je ova pomoć omogućena zahvaljujući uštedama nove vlasti.

Oko 1.100 prvaka u 10 osnovnih škola u opštini Medijana dobiće po 10.000 dinara, pored pomoći u vidu školske opreme, koje je već dodeljena mališanima.

Milan Milenković
Milan Milenković foto: GP018

„Uz školsku opremu, koju su već dobili, na račun njihovih roditelja biće uplaćena sredstva, kako bi se roditeljima pomoglo da te izazove u finansijskom smislu što lakše prebrode. To je u suštini zadatak Opštine. Želimo i da učenici sa naše opštine imaju pomoć”, naveo je Milan Milenković, opštinski većnik za sport i omladinu.

Za ovu pomoć Medijana će ukupno izdvojiti oko 100.000 evra, a sve zahvaljujući ukidanju 42 plaćene funkcije, naveo je Dragan Milić, osnivač grupe građana koja ima najviše odbornika u Skupštini Medijane.

Dragan Milić
Dragan Milić foto: GP018

„Ova pomoć od ukupno preko 100.000 evra đacima prvacima na Medijani moguća je zbog velikih ušteda, koje je rukovodstvo opštine Medijane ostvarilo za samo nekoliko meseci na vlasti, tako što su ukinuli 42 plaćene funkcije na Medijani, ukinuli duple naknade po istom osnovu za odbornike, ukinuli reprezentacije, kafanske račune, đakonije za bife, mobilne telefone i službena vozila… Svim ovim merama nova vlast na Medijani uštedela je za par meseci preko 25 miliona dinara”, navodi u objavi na društvenim mrežama Dragan Milić.

GO Medijana konstrukcija novih i obnova starih terean
GO Medijana konstrukcija novih i obnova starih terean

Pored pomoći prvacima, Opština planira uređenje sportskih terena u školama širom Medijane. Iz Opštine najavljuju da će rebalansom budžeta biti opredeljena i sredstva za uređenje keja od mosta „Mladosti” do „Lidla”.

Milan Milenković
Milan Milenković foto: GP018

„U tom delu biće dosta mobilijara i svih rekvizita gde bi mladi, ali i oni stariji, mogli da se rekreiraju. To je veliki poduhvat, nadamo se da ćemo u naredne tri godine završiti sa tim procesom”, dodao je većnik Milenković.

GO Medijana obnova obale reke Nišave
GO Medijana obnova obale reke Nišave

U saopštenju, koje je potpisano kao „ujedinjena opozicija”, navodi se da su ovakvi planovi mogući zahvaljujući uštedama koje je nova vlast u Medijani ostvarila. Kažu i da će projekat trajati nekoliko godina, ali moguće ga je ostvariti uz podršku građana.

Đorđe Stanković
Đorđe Stanković foto: fb Đorđe Stanković

Đorđe Stanković iz koalicije „Biramo Niš” poručio je da ovo nije podvig pojedinca, već zajednički trud koalicije i grupe ljudi, koja radi kao tim.

#Politika

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde