Naslovna Društvo Održana akcija posvećena osobama sa oštećenim sluhom „ČUTI I RAZUMETI“

Održana akcija posvećena osobama sa oštećenim sluhom „ČUTI I RAZUMETI“

0
Akcija Ćuti i razumeti
Akcija Ćuti i razumeti foto: Audiovox

Tradicionalna društveno odgovorna akcija posvećena osobama sa oštećenim sluhom „ČUTI I RAZUMETI“ održana je po trinaesti put u petak 20. septembra 2024. godine. Uoči Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih koja se obeležava poslednje nedelje septembra, ova humanitarna akcija se organizuje svake godine u ovom periodu još od 2012.

Ove godine akcija „ČUTI I RAZUMETI“ je organizovana u Beogradu a bila su prisutna  deca sa oštećenim sluhom iz cele Srbije. Akciji su prisustvovali učenici  iz specijalnih škola za decu oštećenog sluha iz Beograda, Niša, Subotice, Kragujevca i Jagodine. U organizaciji ovogodišnje akcije veliki doprinos su dali Dom Kulture Studentski Grad koji je donirao salu za održavanje ove akcije kao i Opština Zemun koja je omogučila posetu Gardoš kuli i mnogi drugi. Ovu akciju su podržali i višegodišnji prijatelji dece sa oštećenim sluhom, Prljavi Inspektor Blaža i mađioničari Piksi i Zeka kao i mnogi drugi učesnici akcije.

Kao i mnogo puta do sada, akciju „ČUTI I RAZUMETI“ otvorio je Prljavi Inspektor Blaža. Zatim se prisutnima u ime organizatora akcije obratila Gorica Mladenović, menadžerka kompanije Audiovox. Ona je pored kratkog podsećanja na cilj ove akcije i dosadašnje rezultate, skrenula pažnju da oštećenje sluha predstavlja hendikep broj jedan a moguće ga je sanirati sa malo ulaganja. Napomenula je i da svi mi zajedno treba da radimo na tome da se promene procedure za dobijanje slušnih pomagala koje su trenutno jako komplikovane. Svim učesnicima akcije su se zatim obratili Mirjana Ivanović, direktorka škole “Stefan Dečanski” iz Beograda i Željko Pokrajac, direktor škole “Radivoj Popović” iz Zemuna koji su pozdravili prisutne učesnike akcije iz cele Srbije i pružili podršku osobama sa oštećenim sluhom.

U nastavku akcije „ČUTI I RAZUMETI“ usledio je deo programa gde su prvi nastupili učenici škole “Stefan Dečanski”, a zatim i učenici škole “Radivoj Popović” sa svojim plesnim tačkama. Sledeća je nastupila baletska grupa Adagio a posle njih su na scenu izašli dugogodišnji prijatelji akcije, mađioničari Piksi i Zeka. U nastavku programa usledilo je zajedničko slikanje a zatim su učesnici humanitarne akcije „ČUTI I RAZUMETI“ posetili Gardoš kulu u Zemunu gde je ovogodišnje druženje i završeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde