Naslovna Kultura Uručena Nišville nagrada za životno delo Ivanu Švageru. „Najsrećniji sam čovek. Živeo...

Uručena Nišville nagrada za životno delo Ivanu Švageru. „Najsrećniji sam čovek. Živeo džez“

0
Nagrada za životno delo Ivanu Švageru
Nagrada za životno delo Ivanu Švageru foto: GP018

Ovogodišnji laureat prestižne nagrade za životno delo predstojećeg jubilarnog, 30. „Nišville jazz festivala“ je Ivan Švager, eminentni džez muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer iz Novog Sada. Njemu je nagrada uručena na svečanosti u Gradskoj kući.

Ivan Švager
Ivan Švager foto: GP018

„Velika mi je čast. Želim da se zahvalim Beogradu koji me je poslao kod vas, da se zahvalim gradu Nišu, koji me je srdačno prihvatio. Zahvaljujem se direktoru Ivanu Blagojeviću i njegovoj ekipi i svima vama ljubiteljima džeza. Danas sam najsrećniji čovek na svetu. Živeo džez“, poručio je Ivan Švager, nakon što mu je gradonačelnik Niša uručio Nišville nagradu za životno delo.

Nagrada za životno delo Ivanu Švageru
Nagrada za životno delo Ivanu Švageru foto: GP018

Novoizabrani gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović istakao je da mu je velika čast što Niš može da ugosti „muzičku gromadu i ikonu“.

Dragoslav Pavlović
Dragoslav Pavlović foto: GP018

„Gospodin vedrog duha, gospodin kome godine ne mogu ništa, čovek koji je multidisciplinarni muzičar i koji ima preko 300 svojih autorskih kompozicija, koji ima preko 100 snimaka sopstvenih i drugih kompozicija i koji je iza sebe ostavio ogroman muzički pečat. Zato je ogromno zadovljstvo i velika čast da ovakvu muzičku gromadu i ikonu imamo u našem gradu“, naveo je Pavlović.

Direktor „Nišvilla“ Ivan Blagojević ističe da je izazovno ugostiti preko 1.000 izvođača, koji će nastupiti u 300 programa, što muzičkih, što pozorišnih, filmskih, književnih i likovnih.

Ivan Blagojević
Ivan Blagojević foto: GP018

„Posle svih ovih godina izborili smo se da „Nišvil“ dodeljuje nagradu za životno delo. Na neki način smo tako pozicionirali sebe kao najznačajniji festival u Srbiji, što je nama bio prioritet. Od 2006. kada je Šaban Bajramović bio dobitnik te nagrade, prošle su ovde sve legende Srbije, od Duška Gojkovića i Nade Knežević“, rekao je Blagojević.

Blagojević, Švager, Pavlović
Blagojević, Švager, Pavlović foto: GP018

On je dodao da se i dalje radi na tome da „Nišville“ i još tri najveća srpska festivala dobiju status festivala od nacionalnog značaja. Blagojević kaže i da su imali problema da bukiraju hotele za izvođače, jer više nemaju popust.

#Kultura

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde