Naslovna Društvo Opština Palilula konstituisala Skupštinu

Opština Palilula konstituisala Skupštinu

0

Gradski Portal 018 – 19.06.2016

Gradska Opština Palilula konstituisala je danas Skupštinu, pre nje to je učinila Niška Banja još prošle nedelje. Dosadašnji predsednik opštine Boban Džunić, vratio je odbornički mandat u opštini Palilula jer se nalazi na listi odbornika gradskog parlamenta, ovim činom zakonski je onemogućeno njegovo ponovno biranje na tu funkciju.

U telefonskom razgovoru za Bum Rado 018 dosadašnji predsednik Opštine Palilula Boban Džunić je rekao da je ispoštovo preporuku stranke da se nedupliraju funkcije.

Nedavno je Srpska napredna stranka koja u ovoj opštini ima apsolutnu vlast potpisala koalicioni sporazum sa Srpskom radikalnom strankom tako da ove dve stranke predstavljaju sada i zvanično vlasti u ovoj opštini.

Skupština GO Palilula je danas konstituisana, a većinu čine 19 od 25 odbornika, na sednici je prisustvovao 21 odbornik.

Za predsednika skupštuine izglasan je Aleksandar Ždrale sa 19, glasa za i dva protiv, a za sekretara skupštine Slobodanka Đorđević. Drugi organi skupštine kao što su zamenik skupštine, predsenik, predsednici komisija i drugo trebali bi da se izglasaju do 24. jula kako bi se ispoštoovao zakonski rok.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde