Naslovna Društvo Ženski akademski hor SKC-a Niš nastupa na Festivalu srpske kulture u Istri

Ženski akademski hor SKC-a Niš nastupa na Festivalu srpske kulture u Istri

0
Ženski akademski hor SKC-a
Ženski akademski hor SKC-a foto: SKC-a

Festival srpske kulture u Istri biće prva stanica na ovogodišnjoj turneji Ženskog akademskog hora Studentskog kulturnog centra Niš. Koncert će biti održan u sredu 15. maja u 19 sati u Fažani.

Iz Hora kažu da su pripremili bogat repertoar za publiku u Hrvatskoj, od starogradskih i narodnih pesama iz Srbije, preko kompozicija Mokranjca, Čajkovskog i Verdija, do numere „Good morning, starshine” iz kultnog mjuzikla „Kosa“.

„Radujemo se koncertu i sigurni smo da će publika uživati u bogatom i raznovrsnom repertoaru koji su umetnice, predvođene dirigentom mr Ivanom Mirović, pripremile i pozivamo sve da dođu na koncert“, navode iz Akademskog hora.

Organizator koncerta je Srpski kulturni centar u Istri, a suorganizator Vijeće srpske nacionalne manjine Fažana. Ulaz na koncert je slobodan.

Akademski ženski hor Studenskog kulturnog centra Niš osnovan je decembra 2004. godine. Specifičnost ovog hora stvara jedinstvena kombinacija ženskih glasova i interpretativnih moći članica, koje na poseban način, svojstven jednorodnim horovima izvode dela pisana za ove sastave. Dirigent i umetnički rukovodilac Hora je prof. mr Ivana Mirović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde