Naslovna Društvo Zbog preventive termovizijske kamere i na niškom aerodromu

Zbog preventive termovizijske kamere i na niškom aerodromu

0
Aerodrom Konstantin veliki
Aerodrom Konstantin veliki foto: GP018

U cilju suzbijanja zaraznih bolesti poput korona virusa, na  aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu juče su postavljene termovizijske kamere koje prate telesnu temperature putnika.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra zdravlja za inspekcijeske poslove Miodrag Stamenković je izjavio da su termovizijske kamere postavljene u Beogradu i u Nišu  jedne od najsavremenijih u svetu.

„Kamere su podešene da na beskontaktan način detektuju određenu telesnu temperaturu putnika odnosno da alarmiraju inspektora na donju granicu od 37,9 stepeni“, izjavio je Stamenković.

On je istakao da granična sanitarna inspekcija u odnosu na detektovanu temperaturu putnika preduzima mere i sastavlja zapisnik u slučaju potencijalnog rizika.

„Kada je reč o korona virusu budnost institucija je stalna i nema mesta za paniku. Svetska zdrastvena organizacija pripremila je preporuke o pojačanoj ličnoj higijeni putnika i korišćenju određene opreme, kao i preporuke za obezbeđivanje uslova za laboratorijsku identifikaciju uzročnika“, rekao je Stamenković.

On je naglasio da u našoj zemlji za sada nije identifikovan ni jedan putnik sa korona virusom i zaključio da je država zajedno sa Ministarstvo zdravlja preduzela sve korake u cilju suzbijanja zaraznih bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde