Naslovna Niš Zbog nedostatka kvoruma današnje zasedanje Skupštine prekinuto, nastavak sutra

Zbog nedostatka kvoruma današnje zasedanje Skupštine prekinuto, nastavak sutra

0

NTV – 25.06.2015
Jucerasnje zasedanje skupstine Niša neslavno je završeno večeras oko 19 sati, zbog toga što je, slučajno ili namerno, u poslednjih pola sata došlo do nedostatka kvoruma i to na poslednjoj tački! U toku glasanja za izbor novog direktora Ustanove ,,Divljana“ broj odbornika u sali pao je ispod neophodnog, pa je predsedavajući sednicom, Nenad Stanković, najpre proglasio pauzu. Potom je i prekinuo sednicu, a nastavak sa samo jednom tačkom dnevnog reda zakazao za danas u 9 ujutru.Stanković kaže da će zbog neodgovornosti odbornika, novi dan zasedanja Nišlije koštati 150 hiljada dinara, a ukoliko glasanje ni sutra ne uspe, Divljana će, kako nam je nezvanično rečeno u skupštinskim službama, najverovatnije do septembra ostati bez rukovodioca, jer je dosadašnji razrešen. Nešto ranije odbornici su izglasali novog direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu.

Reč je o Branislavu Ničiću dok je Ivanki Stančevski, vd direktorki Istorijskog arhiva potvrđen mandat u regularnom zvanju. I pored ocene gradonačelnika Niša da nije dobra praksa postavljanje ljudi bez radnog staža na direktorska mesta, na dnevnom redu sednice našao se predlog da tridesetogodišnji ekonomista Nebojša Stojanović postane vršilac dužnosti direktora Ustanove Divljana. Gradonačelnik, međutim, nije želeo da komentariše predlog za funkciju u „Divljani“ ali je, na insistiranje novinara u toku sednice da načelno prokomentariše imenovanja za direktore osoba koje nemaju ni jedan dan radnog iskustva, rekao da je to „loša praksa“. Gradonačelnik još tvrdi da nije video biografiju kandidata.

Da kandidat za vršioca dužnosti direktora ustanove Dečje odmaralište ,,Divljana“ Nebojša Stojanović, kog je predložila Srpska napredna stranka, nema ni dan radnog iskustva, potvrdio je predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović. On je ocenio da je „toj ustanovi potreban mlad čovek sa puno energije“ i da „mladima treba dati šansu“. Ovaj predlog on pravda time da Statut „Divljane“ ne predviđa obavezu da direktor ima radno iskustvo, ali da mora biti fakultetski obrazovan. Tvrdi da pravnih prepreka za ovo kadrovsko rešenje nema. Odbornik opozicione Socijaldemokratske stranke Goran Krivačević uporedio je ovu situaciju sa izborom Ivana Vukovića za upravnika Narodnog pozorišta, kome je takođe to bilo prvo zaposlenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde