Naslovna Ekonomija ZAVRŠENA KONFERENCIJA O PREDUZETNIŠTVU „BIZNIŠ“

ZAVRŠENA KONFERENCIJA O PREDUZETNIŠTVU „BIZNIŠ“

0

Niš, 14. jun 2014. godine – Udruženje građana „Mladi ambasadori“ organizovalo je dvodnevnu konferenciju o preduzetništvu „BIZNIŠ“. Konferencija održana u bioskopu Kupina jedna je u nizu aktivnosti projekta „Podrži inicijativu, prepoznaj šansu“, koji se realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris.

Glavne teme bile su položaj mladih preduzetnika u društveno-ekonomskom životu grada i mogućnosti za njihovo aktivno učešće. Na konferenciji su pokrenute dve inicijative koje su uvod u javno zagovaranje ka donosiocima odluka u lokalnoj samoupravi.

Cilj prve inicijative je da se mladi uključe u rad Privredno-ekonomskog saveta Grada Niša, a druge da se oformi posebna linija u budžetu Grada koja bi bila namenjena onima koji planiraju da započnu sopstveni posao u Nišu. Među prvim potpisnicima inicijativa bili su učesnici konferencije: gradski većnici, članovi Privredno-ekonomskog saveta, predstavnici Regionalne privredne komore Niš, biznis sektora i nevladinih organizacija.

Na konferenciji „BIZNIŠ“ predstavili su se uspešni mladi preduzetnici iz Programa „Pokreni se za posao“ koji sprovodi ENEKA, kao i dve najbolje učeničke kompanije iz Srbije.

Prvog dana konferencije potpisan je i protokol o saradnji između Udruženja „Mladi ambasadori“ i organizacije „Dostignuća mladih u Srbiji“.

Dodatne informacije: Program „Pokreni se za budućnost“ realizuje se u Nišu od 2004. godine i do sada su ovim putem podržana 82 projekta studenata Univerziteta u Nišu i organizacija civilnog društva sa teritorije cele Srbije. Program sprovodi „Centar za razvoj liderstva“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris.

_MG_9192

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde