Naslovna Društvo Završen peti SICEF Hakaton

Završen peti SICEF Hakaton

0

Gradski Portal 018 – 13.11.2018

Peti po redu SICEF Hakaton održan je od 9. do 11. novembra 2018. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.

Tema 5. SICEF Hakaton-a bila je „Digitalne tehnologije kao podrška medicini“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja. Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

Žiri su činili profesori Elektronskog fakulteta, doc. dr Aleksandar Stanimirović i dipl. inž. Igor Antolović, dok je treći član žirija bio predstavnik kompanije Holycode Nenad Jovičić. Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Specijalne developerske jedinice“ kompanije ApexSQL, zatim „Analiza podataka u programskom jeziku Python“ kompanije Holycode, i poslednje predavanje držao je Petar Pejić na temu „Kako preživeti i pobediti Hakaton?”.

Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona bio je tim „RAF Bullets v2“ koji dolazi iz Beograda, dok su „Aviato“ i „Dabome“ osvojili drugo i treće mesto, respektivno. Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osovjio je Sony PlayStation 4 sa 4 kontrolera i 4 slušalice, drugoplasirani tim je osvojio mehaničke tastature, a trećeplasirani tim Panther SSD diskove. Ove nagrade obezbedili su naši robni sponzori kompanije ProFill, GameBox i CHN Servis Kompjutera.

Ostali ovogodišnji sponzori bile su kompanije Holycode, Better Colective, Veritek, Horisen, IBM, ApexSQL, Producthive.io, itd. Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu (Fun Room) kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

Glavni organizator Hakatona – SICEF (Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu) je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde