Naslovna Društvo Violinista Nemanja Radulović izabran za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša „Car Konstantin“

Violinista Nemanja Radulović izabran za počasnog člana Udruženja stvaralaca Niša „Car Konstantin“

0
Nemanja Radulović foto: GP018

Virtuoz na violini Nišlija Nemanja Radulović na današnjoj Skupštini Udruženja stvaralaca Niša „Car Konstantin“ izabran je za njihovog počasnog člana. Ovo priznanje je dobio zbog izuzetnog doprinosa muzici i pronošenju slave Niša u svetu, navode iz ovog udruženja.

Nemanja Radulović se izborom za četvrtog počasnog člana našao u društvu patrijarha Irineja, episkopa Jovana Purića i generala Vladimira Lazarevića.

Novica Ranđelović foto: GP018

„Sada je na red došao mlađi član, osveženje. Nemanja Radulović je zaštitni našeg grada, pronosi slavu širom sveta. Dve godine smo odlagali ovaj događaj u nadi da će Nemanja doći i da onda organizujemo s njegovim učešćem uživo. Pošto je prezauzet, odlučili smo da na dan rođenja Cara Konstantina organizujemo proglašenje Nemanje Radulovića za četvrtog počasnog člana“, naveo je predsednik udruženja Novica Ranđelović.

On je dodao da je posebno ponosan na Nemanju što skoro svaki svoj koncert započinje pesmom „Niška Banja“. Prema rečima Ranđelovića, Nemanja se dečački oduševio kad je čuo ovu vest, iako poseduje brojna veća i važnija priznanja, jer ova dolazi iz njegovog grada. Inače, otac Nemanje Radulovića je redovni član Udruženja stvaralaca Niša.

Spomenka Špirić foto: GP018

Direktorka Muzičke škole Niš Spomenka Špirić je istakla da Nemanja nikad nije zaboravio svoju školu, kojoj je prilikom poslednjeg koncerta u Nišu donirao čitav svoj honorar. Špirić je rekla da je tim novcem opremljen studio i da joj je velika čast što je on bio učenik te škole.

Na izbornoj skupštini je izabran Milan Mitković za novog predsednika. On je poručio da će Udruženje nastaviti da slavi stvaralaštvo.

Milan Mitković foto: GP018

„Stvaralaštvo je važan faktor svakog društva i svako udruženje koje okuplja ljude s ciljem stvaralaštva je nešto što doprinosi društvenom razvoju. Udruženje okuplja ljude iz mnogih delatnosti, počev od prirodnih i društvenih nauka do umetnosti, raznih sportova i zaista se koncentriše značajna energija koja omogućava bolju budućnost“, naveo je Milan Mitković.

Znamenite ličnosti Niša foto: GP018

Udruženje stvaralaca Niša organizuje razne manifestacije, podnosi inicijative za spomenike značajnim ličnostima Niša, a nedavno je izašlo druge izdanje njihove enciklopedije „Znamenite ličnosti Niša“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde