Naslovna Društvo Veliki povratnički koncert kultnih Bjesova u niškoj Banovini 8. juna

Veliki povratnički koncert kultnih Bjesova u niškoj Banovini 8. juna

0
Bjesovi
Bjesovi foto: Bojan Nikolić

Nakon antologijskih koncerata u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 8. juna u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21 sat. Biće ovo jedan od prvih povratničkih koncerata Bjesova nakon prošlogodišnjeg raspada benda. Bjesovi će u Nišu nastupiti u novoj postavi koju čine: Zoran Marinković Marinko (vokal), Slobodan Vuković Billy (gitara), Mihailo Laušević (gitara), Marko Marković (bas) i Miloš Knežević (bubnjevi).

Osnaženi i podmlađeni Bjesovi dolaze u Niš sa novom energijom i entuzijazmom i najavljuju koncert koji će trajati preko dva sata, a na repertoaru će se naći naravno sve antologijske pesme benda, kao što su: „Bolje ti”, „Kiša”, „Čak i da mogu”, „Kad mi stane dah”, „Ime”, „Avioni pevaju”, „Vraćam se dole”, „Vreme je”, „Ona te voli”, „U osvit zadnjeg dana”, kao i mnoge druge.

Ako pričamo o Bjesovima, možda bi najbolje bilo da priču započnemo „medaljama” koje je su osvojili, jer, istina je da Bjesovi, s obzirom na to da dolaze iz srpske provincije, najverovatnije ne bi bili primećeni od strane publike i kritike, da nije bilo svakome jasnih i vidljivih uspeha benda. Prvi veliki uspeh Bjesova iz Gornjeg Milanovca je pobeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, kada su novac od nagrade iskoristili za snimanje svog prvog albuma. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1993. godine, ovaj bend odnosi ubedljivu pobedu i na 27. Zaječarskoj gitarijadi, a odmah potom, tj. 1994. godine, po mišljenju mnogih svedoka, Bjesovi su imali i najupečatljiviji nastup na festivalu „Brzi bendovi Srbije” u Beogradu.

Antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, ali i velika medijska pažnja usmerena na ovu u svakom pogledu zanimljivu grupu, obezbedili su Bjesovima kultni status kod publike. Verni fanovi sa nestrpljenjem i zanimanjem iščekuju svaki naredni potez benda, koji je uvek išao korak ispred logičnih očekivanja, što je valjda i jedna od glavnih odlika prave umetnosti u koju svakako moramo ubrojiti i rokenrol.

Ulaznice za niški koncert po pretprodajnoj ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shop-u (Davidova 9), dok će cena ulaznice na dan koncerta biti 1700 rsd.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde