Naslovna Društvo Udruženje Radne akcije „Delijski Vis“ na novom zadatku ...

Udruženje Radne akcije „Delijski Vis“ na novom zadatku                   

0

 Za početak nove sezone akcija članovi Udruženja Radne akcije Delijski Vis postavili teretanu na otvorenom, ali su u planu i nove aktivnosti. Milan Spasić, predsednik Udruženja najavljuje i nove akcije, a planiraju ih na osnovu svojih ideja ali i sugestija sugrađana. Danas su, osim teretane na otvorenom ispred zgrade 136 u saradnji sa upravnikom Ljubomirom Nikolićem i stanarima, okrečili temelj zgrade, ali su ofarbali i dečiji mobilijar. Akciju su završili postavljanjem stola i klupa ispod drveta na ulazu u zgradu gde bi stariji stanati, pa i oni mlađi, mogli da provedu prijatno popodne u ove tropske letnje dane.

„Inicijativa za ovu akciju potekla je od samog udruženja“, kaže Milan Spasić, predsednik Udruženja Radne akcije Delijski Vis.

„Procenili smo da je mladima u  ovom naselju potrebna teretana na otvorenom jer je to jedan od načina da se oni bave sportom na otvorenom, a to je preduslov za zdrav način i zdrave stilove života. Na taj način decu sklanjamo i sa ulica“.

 

 

Sprave za teretanu na otvorenom članovi Udruženja su napravili sami.

„JKP „Mediana“ nam je doniralo staro gvožđe koje smo obradili i od njega napravili sprave za teretanu. To je dobar način da pokažemo da svaki materijal može da se iskoristi u pametne svrhe“, objašnjava Spasić.

foto: GP018

Mladima se iz Udruženja Radne akcije Delijski Vis danas kao volonter pridružio i Dragoslav Pavlović. Sada kao građanin a ne kao direktor JKP „Mediana“. 

„Važno je da mi stariji damo  primer mladima na koji se način trenba odnositi prema svom gradu i na koji način treba brinuti o naselju u kome živimo“, kaže Dragoslav Pavlović.

„Voleo bih da ima više ovakvih primira , da ima više mladih koji bi u dane vikenda izašli ispred svojih zgrada i napravili ili uradili nešto korisno za sve. Da malo više svi  mislimo o svom naselju, o svom kraju, da ne bacamo puno otpada tamo gde to nije dozvoljeno, da povedemo računa o ekologiji“, kaže Pavlović.

On dodaje da do lokacije gde se radilo na Delijskom Visu došao pešice i da nije zadovoljan onim što je video.

„Došao sam pešice i usput sam video preko stotinu bačenih flašica i papira. A mogli su sve te papire i flašice da bace u kante koje su postavljene na svakih 150 metara. Ima i otvorenih kontejnera svuda. Ima gde otpad da se baci, ali sam ja  ipak, našao te flašice. Pokupio sam ih i bacio u kontejnere. Zato je mi se čini da nismo dovoljno uticali na generacije koje su došle posle nas i nismo ih naučili kako da sačuvaju životnu sredinu, ali smo na putu da ih naučimo i tome. Kao što radimo filmove za decu u osnovnim školama kojima želimo kod njih da probudimo svest o ekologiji, nešto slično pripremićemo i za srednjoškolce, a biće primereno njihovom uzrastu“, kaže Pavlović.

                         

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde