Naslovna Društvo Učesnici besplatnihmuzičkih programa Nišvilla 2017

Učesnici besplatnihmuzičkih programa Nišvilla 2017

0

Gradski Portal 018 – 09.08.2017

Ove godine u večernjim pratećim programima (od 19:30) na Open, Air, Youth i Kristina binama (u Tvrđavi) Nišville jazz festivala nastupiće 48 sastava iz Srbije, Kanade, Francuske, Hrvatske, Poljske, Švajcarske, Bugarske. U kasnim popdnevnim satima, po tradciji biće održani i programi na Welcome i Jazz for kids binama. Svi ovi programu su besplatni.

Program na Open stage-u će u četvrtak 10. avgusta otvorićre novosadski sastav Gravy Tune, a nastupiće i Tim Group iz Smedereva, bluegrass kvartet iz Bugarske Lily on the west, a uz podršku Saveta za kulturu Kanade nastupiće kvartet koji predvodi kontrabasista Artie Roth. U petak će se predstaviti Creativo string Quartet iz Niša, Srđan Japan i Richard III iz Kragujevca, internacionalna postava Muhi Tahiri & Friends koja dolazi iz Švajcarske i beogradski sastav Bullet For A Badman. U subotu su na programu niški sastavi Tune i Jazz Addicts, beogradski irish-punk sastav Cassidy’s Brewery (kao izabrana grupa sa prošlogodišnje Kuršumlijske gitarijade) i Jazz Flood – sastav iskusnih beogradskih muzičara koji žive na različitim stranama sveta. Poslednjeg dana, u nedelju 13. avgusta nastupiće Špajz iz Kragujevca, beogradski flamenko sastav Pata Negra, Uroš Spasojević Projekat iz Valjeva i ponovo okupljeni niški kultni bend Arnold Layne & Alhemija.

Na Air stage-u (blues, country, dixie… orijentacije) prve večeri nastupaju niški sastav Kolege,Neđa & Srđan Japan jazz septet iz Kragujevca,  Pilot Blues Band iz Valjeva i Blues Lady iz Subotice. U petak će se predstaviti  The Gamblers iz Sremske Mitrovice, Tobacco Blues Band iz Banjaluke,  doajeni ex Yu blues scene – beogradski Di Luna Blues Band i niški sastav The Sons. Niška grupa Dexter otvara program u subotu, a zatim slede nastupi Dixieland banda Čakovec, MT Blues Banda iz Šapca i Petting Blues Banda iz Novog Sada. Poslednje večeri festivala nastupaju Prljave Sestre iz Niša, Šinobusi iz Novog Sada, niški sastav Slide Ride, a program zatvara  internacionalna postava Two Bags Bluesman koju predvodi pevač i usnoharmonikaš Slavko Jovanović.

Na Youth stage-u namenjenom mlađim muzičarima, a koji i ove godine pomaže Delegacija Evropske Unije u Srbiji, prve večeri će se predstaviti učenici Škole “Art Centar” & Prijatelji, multinacionaln sastav iz Bujanovca Strangers from South, Jevrem Ćosić Trio iz Beograda i niški sastav Epicoustic. Drugo veče otvaraju učenici Škole Olivera Katića “By Heart”, grupa iz Vranja Free Fours, niški sastav The Irish Clovers i Monsegur Jazz Sextetkoji čine, članovi džez sekcijekoledža iz istoimenog grada u Francuskoj. U subotu nastupaju laureati  Naissus gitar festivala održanog ovog proleća, beogradski trio koji predvodi šesnaestogodišnja multitalentovana pijansitkinja i kompozitorka Katarina Kochetova (čiji otac sa svojim kvartetom nastupa u glavnom programu), beogradsko-leskovačka kombinacija studenata džeza  Nikičić + Cvetković Quintet i trio koji predvodi velika nada poljskog džeza –pijanistkinja Aga Derlak(čiji je nastup pomognut od strane Ambasade Poljse i asocijacije „Jazz po Polsku“).  U nedelju program otvara kuršumlijski sastav Ruke, a u nastavku programa nastupaju Bas i Stega iz Pančeva, sve aktuelnija Tamara Kezzi na kraju – još jedan sastav studenata džez odseka FMU u Beogradu – Nevena Pejčić Quintet.

Na Kristina stage-u uz neme filmove svake večeri će svirati pijanisti: Vladimir Jelenković, Bojan Cvetković, Leonel Terrancle, Zorana Lazarević i Aleksandar Stevanović.

Sastavi koji će nastupiti na Welcome stage-u (po dva nastupa svakog dana od 18:00, kod česme Kraljice Natalije ispred Tvrđavskog mosta) i poželeti dobrodošlicu posetiocima Nišvilla su: Monsegur Jazz Band, Katarina Kochetova Trio, Strangers from South, Nikičić + Cvetković Quintet,Blue Bosses Trio iz Niša, Škola “Art Centar” & Prijatelji iIrish Clovers.

Na Jazz for Kids bini u Tvrđavi nastupiće učenici niških škola muzike  kao i mlađi polaznici Nišville workshopa, koji će se od 10 do 13. avgusta, od prepodneva do večeri održavati u Niškom Simfonijskom orkestru.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde