Naslovna Aleksinac U novoj školskoj godini manje raspusta, ukidaju se jesenje ferije

U novoj školskoj godini manje raspusta, ukidaju se jesenje ferije

0

U novoj školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta i neće više imati jesenji raspust. Od školskih obaveza moći će da se odmaraju samo u vreme zimskog , prolećnog i letnjeg raspusta. Novina je odluka resornog ministarstva, a predviđena je školskim kalendarom.

I ove godine zimski raspust će biti podeljen je u dva dela. Prvi počinje u ponedeljak 30. decembra, a završava se u utorak, 7. januara, a drugi deo počinje 3. februara, a završava se 17. februara. Prvim delom zimskog raspusta obuhvaćeni su i praznici, odnosno Nova godina i Božić, pa će se učenici školskim obavezama vratiti posle njihovog završetka.

U drugom polugodištu osnovci će odmarati i u vreme prolećnog raspusta koji će trajati  od 13. do 20. aprila. Prolećni raspust za srednjoškolce počinje dva dana ranije od 15. do 20. aprila.

Nova školska godina počinje, uobičajeno, 2.septembra. Prvo polugodište traje do petka 31. januara 2020. godine. Drugo polugodište počinje u utorak 18. februara, a završava se 2. juna za osmake, a 16. juna za đake od prvog do sedmog razreda.

Maturanti gimnazija sa školom završavaju 22. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 29. maja, a ostali srednjoškolci nižih razreda se raspuštaju 19. juna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde