Naslovna Društvo U Nišu će na godišnjicu početka NATO agresije biti otkrivena Spomen kripta...

U Nišu će na godišnjicu početka NATO agresije biti otkrivena Spomen kripta kosovskim junacima

0

Izvor/Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Na skupu Saveza veterana sa Košara, na planini Suvobor, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić, najavio je da će ove godine, 24. marta, na godišnjicu početka NATO agresije, u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu, biti otkrivena jedinstvena Spomen kripta Novim kosovskim junacima.

Delegacija, koju su činili ratnici sa Košara, porodice palih boraca i predstavnici Ministarstva odbrane, najpre je obišla Muzej Drugog srpskog ustanka, crkvu-brvnaru Svetog Đorđa i spomenik pod Takovskim grmom u Takovu.

Foto:Min. za rad boračka i soc. pitanja

Tom prilikom najavljeno je i otkrivanje jedinstvene Spomen kripte Novim kosovskim junacima u Nišu, jer je kako kaže Antić, bitka na Košarama jedna od najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, te je postala simbol odbrane otadžbine.

Foto:Min. za rad, boračka i soc. pitanja

U selu Teočin delegacija je položila vence na spomenik Milanu Jevtoviću, poginulom borcu na Košarama, a nakon toga posetila je aerodrom sa Memorijalnim kompleksom operacije Halijard u Pranjanima.

„U njoj će za večnost biti uklesana imena svih srpskih ratnika koji su položili živote na oltar Otadžbine braneći našu duhovnu i nacionalnu kolevku, Kosovo i Metohiju od 1998. do 2003. godine. Pozivam vas da toga dana u što većem broju prisustvujete istorijskom činu otkrivanja Spomen kripte našim herojima,“ poručio je državni sekretar Antić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde