Naslovna Društvo Sastanak privrednika iz EI Niš sa predstavnicima Grada. Nerešeni imovinski odnosi najveći...

Sastanak privrednika iz EI Niš sa predstavnicima Grada. Nerešeni imovinski odnosi najveći problem

0
Oko 40 predstavnika kompanija koje posluju u krugu nekadašnje Elektronske industrije prisustvovalo je današnjem sastanku sa predstavnicima Grada Niša o budućnosti i razvoju tog poslovnog kompleksa.

Od 131 objekta u krugu EI Niš, čak 42 objekta nemaju dozvolu, 75 ima samo upotrebnu, pet građevinsku, dok za devet objekata nema podataka. Gradonačelnica Niša je istakla da je nova privatizacija dosta zakomplikovala situaciju i navela da će Grad pomoći u rešavanju imovinskih odnosa, što kroz svoje institucije, što kroz posredovanje sa republičkim.

Dragana Sotirovski,foto:GP018

Najvažnije je da mi kao lokalna samouprava želimo da pomognemo privrednicima u krugu Elektronske industrije, da im olakšamo poslovanje, da im pomognemo u rešavanju imovinskih odnosa, u rešavanju problema sa saobraćajnicama koje za sada niko ne održava, u prevelikim računima za vodu, kanalizaciju i struju. Nama je u interesu da ljudi posluju u krugu Elektronske industrije, da proširuju svoju proizvodnju, da zapošljavaju što veći broj radnika i tu smo da im maksimalno pomognemo“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da bi se rešilo pola posla kad bi Vlada Srbije prebacila sve saobraćajnice u krugu EI u vlasništvo Grada, koji će nakon toga moći da reguliše saobraćajnice, da uredi parking i zelene površine.

Gordana Dojčinović Manić iz kompanije „Unijapak“ navodi da su preduzetnici voljni da pomognu u uređenju prostora, kao što sto već i do sada to morali da čine.

Gordana Dojčinović Manić,foto:GP018

Odziv je bio dobar nadamo se da će naši problemi biti rešeni. Ima dosta stvari koje treba uraditi, izgled prostora, komunikacija, saobraćaj, parkinzi da se reše, zelene površine, naravno, voda, struja i sve ostalo“, rekla je Dojčinović Manić.

Grujica Cekić,foto:GP018

Dodatne probleme imaju privrednici kojima su izgoreli objekti krajem prošle godine. Grujica Cekić je naveo da ceo proces traje predugo. Još uvek čekaju da Tužilaštvo uradi ekspertizu požara, pa se samo „vrte u krug“, dodao je Grujica.

EI, foto:GP018

Nakon nedavno održanog sastanka između predstavnika Grada i Ministarstva trgovine u Nišu, gradonačelnica je navela da je dogovoreno da će u narednih mesec i po dana krenuti uređenje javnih saobraćajnica u krugu Elektronske industrije.

Nakon tog sastanka ministar Tomislav Momirović je najavio da je plan da taj prostor postane moćni hab i najatraktivnija zona za poslovanje u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde