Naslovna Društvo “U 54 LOKALNE SAMOUPRAVE IMAMO SAMOSTALNU VEĆINU” Vučević nakon sednice Predsedništva SNS:...

“U 54 LOKALNE SAMOUPRAVE IMAMO SAMOSTALNU VEĆINU” Vučević nakon sednice Predsedništva SNS: Imamo snage za nova imena

0
Miloš Vučević foto: Printscreen Video Plus

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u sedištu te stranke na Novom Beogradu, s početkom u 17 časova.

Miloš Vučević obratio se javnosti nakon sednice.

Izvršili smo analizu izbornih rezultata i na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Izbore smo ocenili kao uspešne, što se tiče liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane. Zahvalni smo Aleksandru Vučiću što je bio sa nama, ne samo kao nosilac liste, već što je istrpeo najveće pritiske. Ubedljiva pobeda naše liste. Od 66 lokalnih samouprava, u 54 imamo samostalnu većinu, a u 65 smo pobedili, da li u apsolutnim ili relativnim brojevima. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, ali pre svega fokusirani na ono što nas čeka u narednom periodu.

Ići ćemo polako u skladu sa rokovima. Ni na lokalnom nivou nećemo da žurimo, nego da vidimo koga će naša stranka da kandiduje. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče narodne skupštine i konstituisanja, rokovi teku od 12. januara, 30 dana, u tom roku će biti konstituisano – rekao je Vučević.

Vučević je istakao kako su ljudi dali podršku SNS, prvenstveno zbog odluka i primena koje se u prvom redu odnose na povećanje plata, penzija, primanja ali i u školstvo, zdravtsvo i mnoge druge oblasti.

Upoznali smo prisutne s jednim programom, gde smo odredili ključne ciljeve, tiče se penzija, rasta životnog standarda, ulaganja u zdravstvo, nauku, inovacione tehnologije.

Plan “Srbija 2027”

Vučić će 20. januara predstaviti plan Srbija 2027. Od lokalnog do državnog nivoa odluka je – svi naši koji budu kandidovani čine jedinstven tim projekta Srbija 2027, projekat koji treba da da novu energiju Srbiji, donese dodatnu dozu optimizma, i pored nebrojeno mnogo izazova, pre svega vezano za KiM ali i region i ono što se geopolitički dešava u svetu.

Srbija mora dalje da se razvija. Građani Srbije moraju da žive bolje, da bude bolji standard, da iskoristimo šansu kao što je Expo 2027. Ono što su Ana i Siniša podelili sa članovima predsedništva nije pitanje samo jednog grada, već za celu državu, sveukupnog ambijenta u Srbiji. S velikom nadom i očekivanjima čekamo realizaciju tog projekta, to je veliki izazov, mnogo posla, a ne toliko dugačak period za realizaciju ciljeva.

Vučević je poručio da nije bilo reči o personalnim rešenjima, to jeste ko će biti kandidat za predsednika Narodne skupštine.

Prvo ćemo razgovarati o Narodnoj skupštini, a tek onda o sastavu Vlade. Ovo je stranka koja ima potencijal da da više kvalitetnih kandidata koji mogu da budu mandatari. Lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” je odnela pobedu… – kazao je Vučević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde