Naslovna Društvo Turistički vodiči iz Niša organizuju besplatno razgledanje grada povodom Svetskog dana vodiča

Turistički vodiči iz Niša organizuju besplatno razgledanje grada povodom Svetskog dana vodiča

0
Dan turističkih vodiča
Dan turističkih vodiča foto: Grad Niš
Udruženje turističkih vodiča Niša svake godine tradicionalno obeležava Svetski dan vodiča, 21. februara, a ovogodišnja tema povezuje promociju i podsticanje zelenog turizma.

Iz udruženja ističu da su turistički vodiči u jedinstvenoj poziciji da deluju kao zeleni čuvari na svojim destinacijama i gradovima, stvarajući svest o prirodnom – geografskom i antropogenom okruženju, kroz svoje aktivnosti kod turista – putnika.

Tom prilikom, UTVS Niš organizuje besplatno razgledanje grada u nedelju, 25.02.2024 godine. Kombinacija autobuskih i pešačkih tura bi počela sa dogovorenih lokacija u gradu i obuhvatala bi posetu: Arheološkom parku „Medijana“, Ćele kuli, Tvrđavi i Koncentracionom logoru „12. februar“.

„Ove godine su nam „turisti“ deca i studenti niških srednjih škola: Ugostiteljsko-turističke škole, Gimnazije „9. maj“, Gimnazije „Stevan Sremac“, OŠ „Radoje Domanović“, Univerziteta Niš (Prirodno-matematičkog fakulteta i Filozofskog fakulteta) i „Singidunum“, kao i đaci Bogoslovije „Sv. Ćirila i Metodija“ iz Niša“, navode iz ovog udruženja.

Sve ture biće besplatne, a organizuju se u saradnji sa niškim turističkim agencijama „Nitravel“, „Euroturs“ i „Win travel“, kao i sa Narodnim muzejom Niša i Turističkom organizacijom grada Niša.

Sada već davne 1990. godine, 21. februara, 15 zemalja počelo je da obeležava Svetski dan turističkih vodiča sa ciljem da skrene pažnju lokalne zajednice, ne samo na postojanje turističkih vodiča, već i na značaj njihovog rada i doprinos privrednom razvoju čitave zajednice. Na svoj dan, turistički vodiči organizuju brojne seminare i obuke, ali i besplatne ture razgledanja za sve sugrađane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde