Naslovna Niš Sutra se u Nišu održavaju Plazma Sportske igre

Sutra se u Nišu održavaju Plazma Sportske igre

0
Plazma Sportske igre
Plazma Sportske igre

Plazma Sportske igre mladih nastavljaju sa svojim takmičenjima u okviru Dunav osiguranje Dana sporta koji se realizuje širom gradova Srbije tokom maja i juna.

U četvrtak 16. maja, sa početkom u 10.00 č , otvoreni tereni OŠ „Duško Radovič“ osnovnoškolci iz Niša i okoline takmičiće se u sve popularnijoj igri Lino „Između dve vatre“ i Atletici /Trka na 60m, Millennium Team Basketu 3×3,Turniru u malom fudbal,Coca-Cola kupu, MIS Odbojci a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica. Po uzoru na olimpijske igre pre početka takmičenja biće uneta baklja i zapaljen Plamen prijateljstva.

Sportski dan mladih Niš foto: GP018

Pobednici sa ovih takmičenja stiču pravo učešća na Regionalnom turniru koje će se održati u Boru u junu mesecu.

Dunav osiguranje Dan sporta otvoriće Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

U fokusu Dunav osiguranje dana sporta je promocija sporta, zdravih stilova života i međusobnog prihvatanja koje se usvaja bavljenjem sportom, ali i udaljavanje od svih negativnih faktora kojima su mladi danas okruženi. Priliku učešća imaju svi, bez obzira da li se aktivno bave sportom, i to potpuno besplatno.

11 Plazma Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja je za svojih 27 godina postojanja u regionu okupila više od 2.500.000 mladih.

Plazma Sportske igre mladih pružaju deci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno, učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportskih disciplina

Najvažnije od svega je da mogu učestvovati svi, odnosno učesnici Plazma Sportskih igara mladih ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za ceo život.

#Sport 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde