Naslovna Niš ŠTO da ne KAŽEM – SNAGA LAŽI

ŠTO da ne KAŽEM – SNAGA LAŽI

0
foto: Aleksandar Vucic

Gradski Portal 018 – 11.11.2018

“Koliko ću da se borim za istinu i koliko puta ću da kažem da ne govorite istinu narodu, da govorim ljudima šta jeste tačno i šta nije, i imam pravo na to, toliko ću se boriti za vaše pravo, za vašu slobodu da objavljujete neistine i laži”, poručio je ovih dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Lažne vesti postaju sve veći problem u Srbiji u skladu sa lošim trendom u celom svetu, izjavila je premijerka Ana Brnabić, ali i istakla na Web samitu u Lisabonu, govoreći na panelu posvećenom lažnim vestima u Liusabonu, da živimo u svetu lažnih vesti i alternativnih fakata i da je to problem sa kojim se moramo boriti.

A kako se bori sa lažnim vestima pitam ja vas. Kako se, uopšte, bori sa nečim sto je lažno ili mimo zakona. Rekla bih kaznama i sankcijama. Valjda se tako radi u celom svetu. Ili je vest da se tako radi, takodje lažna?

Ne znam jesmo li svesni šta , samo jedna, lažna vest moze da uradi čoveku? Može da mu uništi život, razori porodicu, baci u vodu njegovu godinama gradjenu karijeru i ugled, od njega napravi negativca koga svi – od trenutka objavljivanja lažne vesti, pa zauvek – posmatraju kao takvog. Ne opra ga više ni Nišava, ni Sava, ni Dunav. On je TAJ, koji je uradio TO i TO, i ostaje obeležen do kraja života.

To je tako i nikako drugačije. Ne brine mene toliko žrtva lažnih vesti, daleko više me brine kreator lažnih vesti, čovek bez skrupula, savesti i obraza koji se usudi da na papir baci LAŽ, osmeli da tu laž PREZENTUJE JAVNOSTI unapred znajući da će pelcer kod nekritićkog mišljenja da se primi – taj čovek, koji posle svega toga ode mirno kući – ruča, popije kafu, odspava i ujutru nastavi ono sto je juče započeo – da traga za lažnim vestima, kako bi se dopao javnosti. Taj čovek mene brine, zato sto je on rasadnik zla, trovač ljudskih mozgova, kancer koji je metastazirao……..

A sve to čini zarad neke siće, zarad kojeg dinara više što će mu se platiti jer ima senzaciju od vesti, zarad dopadljivosti nekome, ko nema pojma šta je to i čemu služi.

Izem ti stvarnost u kojoj istina nikada ne može da ispliva na videlo, jer je LAZ postala toliko velika i snažna, da je pomračila i sunce i mesec. O savesti neću ni da govorim, za nas je to misaona imenica.

11.novembar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde