Naslovna Niš ŠTO da ne KAŽEM – PUTIN I PIKANTERIJE

ŠTO da ne KAŽEM – PUTIN I PIKANTERIJE

0

Gradski Portal 018 – 19.01.2019

Ode ruski predsednik Vladimir Putin u svoju veliku Rusiju, a mi onako mali i pod silnim utiscima o njegovoj poseti nastavljamo da prepričavamo detalje i uzivamo u pikanterijama. A bilo ih je, ako se to tako može nazvati. Pre bih ja rekla neuobičajenih trenutaka.

Mada trenuci, u kojima šef naše dipolomatije Ivica Dačić zapeva, više nisu neuobičajeni. Čovek lepo peva, pa kad mu se peva, on i zapeva. Mislim da je na večeri s Vladimirom Putinom “Kaljinku” zapevao “s merak”. Svi tapšu, pa i ruski predsednik. Ma kad je mogao da peva Erdoganu, što ne bi Putinu….mada se merak od meraka bitno razlikuje.

Budno oko nekih naših novinara i fotoreportera nije propustilo još jedan detalj na dočeku Vladimira Putina.

Tokom dočeka pojavila se i srpska folk zvezda Svetlana Ražnatović.

Nista čudno, a opet jeste. Niko nije mogao da ignoriše da je Putin sve vreme gledao u srpsku folk-divu. Nije jedini, reći će neki. Nije, ali ovaj što je gledao zove se Putin. Doduše, i Ceca je sve vreme bila nasmejana….pa su osećanja bila obostrana.

I konačno – priča o šarplanincu Paši, koga je srpski predsednik poklonio ruskom. E, Paša je bio najuvaženiji od strane novinara. Koji bi film mogli da snime elaborirajući na razne teme….da li je ova rasa najpogodnija za Putina, da li ga je poklon obradovao, odakle potiče, koji mu je pedigre….ma videli smo i Pašin pasoš, i sve smo videli crno na belo.

Sad ja, onako bezobrazno, zamišljam kako ministar Dačić peva Donaldu Trampu ( Na pamet mi ne pada šta bi njemu mogao da zapeva, nema čovek “Kaljinku” ili štogod slično), pa zamišljam kako Tramp gleda Cecu ( to vec mogu da zamislim….on gleda u

sve sto je žensko, pa bi mu Ceca bila sedmica na lotou), a onda stvaram sliku u glavi na kojoj predsednik Srbije poklanja Trampu psa. Molim vas ne pitajte me koji mi je pas prvi pao na pamet. Uostalom sasvim je nebitno, ali mislim da bi se Tramp prepao od takvog poklona. I zgrozio nad njim. Šta da radi sa kučetom u Beloj kući?

I onda će neko da komentariše što se narod okupio u onolikom broju u Beogradu, i po čemu se Putinova poseta razlikuje od poseta drugih drzavnika. Pa po tome što kod drugih drzavnika ne može da se peva, da se gleda Ceca, i da se vole psi. Eto, po tome se razlikuje…….ko razume, shvatiće. A ko ne razume, žao mi je. Neka ceka Trampa.

19.januar  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde