Naslovna Niš ŠTO da ne KAŽEM – NOLE I OSTALI „LJUBLJENI NAŠI“

ŠTO da ne KAŽEM – NOLE I OSTALI „LJUBLJENI NAŠI“

0

Gradski Portal 018 – 06.11.2018

Volimo te Nole, Nole care, Nole Srbine, Nole najbolji si, Nole ovo, Nole ono………pljušti ovih dana na sve strane. Pre par meseci, kada je Nole krenuo silaznom putanjom drugacije smo govorili….čak smo bili i neprijatni, i ljuti na Noleta. Odakle mu pravo da nas pred svetom bruka i usuđuje se da ne bude najbolji?

Nije Nole jedini prema kome se, kao narod, tako odnosimo. Mi se tako odnosimo i prema svima koji u ovoj državi nešto rade, ili pokušavaju da rade.  Uzmimo, primera radi, političare. Uzdižemo ih do nebesa, kujemo u zvezde, lepimo njihove slike i u rođenoj kući  (iako nam nisu familija), ginemo za njih…… setite se samo Slobe, Đindjica, Borisa…….pa i Vučića, ako bas hoćete, sve dok nije postao predsednik.

Posle euforije  kod nas sledi faza  sumnjičavosti, pa omalovažavanja, onda žestoke kritike, i na kraju…….želja za osvetom i linčom.

Nikada mi nije bilo jasno šta to nasem čoveku ne dozvoljava da uključi mozak i  počne da misli. Da kroz kritičku misao posmatra svakog čoveka i sudi o njemu. Da koristi činjenice, argumente…….da, u krajnjem, baci karte na sto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cvileli smo za Miloševićem, da bi ga potom sa zadovoljstvom i sa sadističkim osecanjima sami bacili lavu u čeljusti. Žvalavili za Đinđićem……da bismo ga na kraju balade ubili. Penili pred slatkorečivim intelektualcem sa manirima, Borisom, da bismo ga kasnije posmatrali ko klovna na političkoj sceni.

Sada imamo Vučica…..koji je doduše svojim atipičnim ponašanjem i delovanjem pomrsio neke konce u politici…..ali se i prema njemu odnosimo slično. Dobar je bio samo ko figura koja treba da zameni prethodnu političku figuru  i kraj. Tu prestaje njegova upotrebna vrednost i , kao narod, krećemo u akciju.

Ajd  kažite vi meni kako prolaze oni koji kažu dve pohvalne reci o Vučiću? Oni su botovi, uvlakači, ulizice i ljudi koje bi zbog takvog njihovog mišljenja u najmanju ruku trebalo streljati. Mislite li da Vučic nije uradio baš nista sto zaslužuje samo dve reci, ne mora više. Samo – svaka čast, ili – alal vera.

Danas je IN pljuvati po Vučiću. Što više pljuješ, to si veći demokrata. A jesi li? I šta si ustvari?

Nisi druškane moj, samo si čovek iz mase kome su više puta ispirali mozak, pa se mozak naviko na ispiranje. Ti si druškane jedan od onih koji je tri meseca šetao 97 da svrgne Miloševica, pa je potom svrgavao neke duge……e sada će Vučića. Zato što ti je ova vrsta aktivnosti u opisu posla…….i ne možes da se smiriš dok im ne vidiš leđa.

A onda, šta onda? Jesi li razmišljao šta onda? Nisi, naravno da nisi. Jer da jesi ne bi gubio vreme na mržnju, nego bi nešto što umeš, znaš i mozeš uložio u to “bolje sutra”, koje čekas 20 i kusur godina, a ono nikako da stigne.  Ništa ne umeš, ne znaš i ne mozeš…..a i što bi? Vučić, ili kako god se zvao taj na vrhu….treba da ti na poslužavniku donese to bolje sutra.

Zeznuta stvar. Vučić nije kuvar, država nije krava muzara, a ti nisi nedonošče……ili možda jesi, samo se to na prvi pogled ne primećuje.?

 Da se ja vratim na početak – Volimo te Nole, a do kada ćemo, to zavisi od toga sta nam pružas. Pa ti vidi. Ili pitaj one, koje smo nekada voleli.

6.novembar 2018

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde