Naslovna Niš ŠTO da ne KAŽEM – KO O ČEMU………

ŠTO da ne KAŽEM – KO O ČEMU………

0

Gradski Portal 018 – 07.12.2018

Ko o čemu, mi o Kosovu. A o čemu bismo drugom, kad nam stoji za vratom. Čak i da hoćemo da ga malo zaboravimo i gurnemo u stranu, kako bi se pozabavili nečim od čega treba živeti – pojavi se, recimo Ramuš Haradinaj koji, ko đače koje je promašilo temu, tera svoju priču o formiranju vojske.

Kaže da je „stvaranje vojske naredne sedmice unutrašnji proces, u skladu sa najnaprednijim ustavom u svetu. Ustav koji sadrži sve vrednosti demokratije“, i još dodaje da NATO ima pravo na svoje mišljenje.

A mi da podsetimo – generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pre ove izjave upozorio Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama. Zagonetka glasi: je li Priština toliko jaka ili se Stoltenberg folira sa izjavama. Mislim da jedno ide s drugim…..da nema foliranja, ne bi bilo ni ovolikog kuraženja Prištine. Malo sutra bi se kuražila da joj neki Stoltenberg, ili njemu slični ne čuva leđa.

Ajd što se kuraže, nego se i ljute.

Privremene institucije samouprave u Prištini i delegacija Albanije napustile su juče redovan sastanak Zajedničkog komiteta u Prištini, kojem su, uprkos brojnim tenzijama u odnosima sa Prištinom, prisustvovali i predstavnici Vlade Srbije.

Naime, predstavnik Srbije je na početku sastanka još jednom ponovio da Srbija očekuje da Priština odmah povuče radikalne, nezakonite i diskriminatorne mere od 6. i 21. novembra, koje direktno krše CEFTA sporazum i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

E, onda su se Albanci stvarno naljutili….pa otisli.Vratice se oni, kad smisle neku novu podvalu.

Na sve to Bedžet Pacoli kaže da „lično ne vidi šanse za političko rešenje“ kosovskog pitanja i da veruje u „ekonomsko rešenje za

07.decembar

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde