Naslovna Niš ŠTO da ne KAŽEM – CRNO NA BELO

ŠTO da ne KAŽEM – CRNO NA BELO

0
foto: Aleksandar Vucic

Gradski Portal 018 – 08.11.2018

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će ići u Pariz na svečanosti povodom stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu uprkos „pridikama“ zbog kosovske zastave.

A iz Madrida stiže vest da karatisti s Kosova na Svetskom prvenstvu u Španiji učestvuju bez državnih obeležja. Zastava nema ni u sportskoj hali, prenose kosovski mediji.

Španija ih zabranila i tačka. Nije priznala Kosovo i nece ni obeležja nepostojeće države.

Francuska je pre 10 godina priznala Kosovo, pa se shodno tome tako i odnosi prema njemu.

A mi očekujemo da srpski predsednik odbije da ide u Pariz. Stvarno smo smešni i nepromišljeni …..ili smo, možda, zlonamerni.

Jel mi to hoćemo da Vučić vikne glasno “Niko ne sme da bije ovaj narod”….pa da se posle narodu obije o glavu. A onda da on bude krivac sto se narodu obilo o glavu.

Čudna smo mi neka sorta. Što bi rekli seljaci (mislim na mudre seljake)…..nit se vodimo, nit se teramo. Šta god uradio Vučić – pogrešno je. Šta god neuradio – I to je pogrešno.

„Hoćete li predsednika koji bi vodio u rat zbog jedne zastave, koja je bila tu i pre pet i deset godina. Svaki put na svakom sastanku sa našim ljudima bilo je zastave. Jel treba da uđem u Notr Dam i uzmem šipku da skinem zastavu“, naglasio je on.

Izgleda da treba, a da mi posle toga tom istom čipkom udaramo njega u glavu, jer nam je doneo nevolje. Pa setite se samo kako smo bacali drvlje i kamenje na Milosevića jer nas je uveo u rat. Ni dan danas mu to ne opraštamo, mada tematiku još uvek nismo dobro proučili. Uveo nas je u rat taman toliko koliko je Gavrilo Princip izazvao rat – reče nedavno u Nisu Erik Gobeti, istoričar iz Italije koji se već 20 godina bavi proučavanjem istorije na prostoru bivše Jugoslavije.

A mozda Vučić ne treba da razgovara ni sa Angelom Merkel koja mu je zakazala sastanak u nedelju ujutru u Parizu. Mnoge zemlje priželjkuju da se sastanu sa Merkelovom i Makronom, ali to za Vučića ne važi. On tamo ide nešto da mulja – naša je pretpostavka.

Izvinjavam se unapred, ako ću vas uvrediti podsećanjem – Vučić nikoga nije izručio Haškom tribunalu, jedini je obeležio godišnjicu NATO agresije na Srbiju nazvavši je pravim imenom, učestvovao u svim obeležavanjima stradanja srpskog naroda i inicirao da se 4. avgusta obeležava progon 250.000 ljudi iz Hrvatske.

To su činjenice – ako ćemo pravo, ako ćemo logikom da je jedan od mnogih koga treba što pre smeniti – onda zaboravite. Ništa vam nisam rekla………al je tačno. Ako ne verujete – proverite. Stoji sve crno na belo. Za one, koji hoće da gledaju i vide.

8.novembar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde